Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon’un Çayırbağı Belediyesi’ne bağışladığı itfaiyenin yollarda ayrımcı uygulamalarla karşılaşmasından yola çıkılarak yapılan Yangın Var filminin galası İstanbul’da yapıldı. 9 Aralık’ta vizyona girecek filmin ikinci galası Diyarbakır’da yapılacak.


İstanbul Kanyon’daki galaya; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, filmde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir rolündeki Yavuz Bingöl, İtfaiye Müdür Yardımcısı Asya rolündeki Nesrin Cavadzade, Koşman rolündeki Osman Sonant, diğer oyuncular, yapımcı Koray Çalışkan, yönetmen Murat Saraçoğlu, İstanbul’un kültür, sanat, sinema alanındaki çok sayıda kişi katıldı. Trabzon Çayırbağı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu da filmi izledi.

Gerçek bir hikayeden çıkarak yapılan film, Diyarbakır’dan Trabzon’a gönderilen itfaiye kamyonunda başlayan aşkı konu ediyor. İtfaiyeci Koşman, kamyonu Trabzon’a götürmek üzere görevlendirilir, ancak zorunlu da olsa Diyarbakır’a gelir. Önyargılarla ve şoven duygularla donanmış Koşman, Diyarbakır’da şaşkındır ve yepyeni bir kültürle tanışır.

Koşman’ın dönüşüne Trabzon’da okuyan kardeşine sözlüsünün dağdan gönderdiği bir paketi götüren İtfaiye Müdür Yardımcısı Asya eşlik eder. Bölgenin doğa güzelliklerinde geçen yolda bölgede olağanlaşmış sürprizler yaşanır. Filmde Trabzon-Diyarbakır’ın ortak noktası ise Ahmet Kaya’nın “Acılara Tutunmak” şarkısı olur.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir filmi izledikten sonra “İtfaiye inşallah ülkedeki daha büyük yangını söndürmede katkısı olur” değerlendirmesi yaptı.

9 ARALIK’TA SİNEMALARDA

Tek şaka yapmadan izleyenleri kahkahaya boğan ama fonda ülkedeki çatışmalı ortamı, oluşan önyargıları ve ayrımcı uygulamaları sergileyen film 9 Aralık’ta vizyona girecek. Filmin Diyarbakır galası da Ninova AVM’deki sinemalarda yapılacak. (Haberler.com)