Geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden paylaştığı barış yanlısı mesajlara olumlu ve olumsuz çok sayıda tepki gelen Sibel Alaş “Günlerdir sessizce izliyorum olup biteni. "Savaşa hayır" diyenin terörist ilan edildiğini görüyorum biraz üzülerek biraz da öfkelenerek...” diye yazdı ve şöyle devam etti:

“Okuduğunu anlamayan, koca paragrafın tek cümlesini seçip bağlamdan koparan, küfür ve tehditsiz konuşamayan insanların çokluğuna şaşırıyorum.

"Şehitler ölür" dedim. Ölüyorlar be kardeşim. Tekrar ediyorum; ölmez dediğin şehidin anasına, babasına, çocuğuna, sevdiğine sor bir de.

Anlamayan için daha açık yineleyeyim. Şehitler ölür. Siz manevi bir "ölümsüzlük"ten bahsediyorsunuz, ben buz gibi fiziki bir gerçekten...

Birileri evlatlarınızı feda etmeye hazır. Ne size ne de evlatlarınıza sordular halbuki...

İktidar sahipleri savaş çığlıklarıyla konuşsun, evlatlarımız feda edilsin, şehitler ölmez deyip avunalım biz... Tek yol ölümmüş gibi...

Söylediklerimin arkasındayım. Yanlış anlayan, bilerek çarpıtan için yapabileceğim bir şey yok.

İnsanım, kadınım, anneyim, ne savaşa ne de ölüme "evet" diyebilirim. Bu itiraz için kimseden özür dileyecek değilim.

Beni terör örgütü destekçisi olmakla suçlayanların yaşadığı tam bir akıl tutulmasıdır.

"Savaş olmasın, kimse ölmesin" demenin bir çeşit cesaret meselesi haline geldiği tuhaf günler bunlar...”

“BAŞIMA BİR İŞ GELMEYECEKSE”

Şarkıları ve şarkı sözleriyle tanınan ünlü müzisyen Sibel Alaş, yaşanan çatışmalara ve hamasi sözlere sosyal medya hesabından isyan ederek şöyle yazmıştı:

“Başıma bir iş gelmeyecekse… Ya da gelecekse gelsin… Şehitler ölür, biraz daha sıkı çalışırsanız vatan da bölünür…

Nefret ediyorum ezberletilmiş avuntulardan. "Ölmez" dediğin şehidin anasına, babasına, çoluğuna çocuğuna, sevdiğine, sevdiceğine sor bir de.

Kimin evlatlarını feda etmeye hazırsınız? Sordunuz mu evlatlara, "Feda edilmeye razı mısınız?" @Ahmet_Davutoglu

Zehirli mesajlar yağmış. Yorulmayın boşuna. Ne küfrünüzün kıymeti var nazarımda ne de tehdidinizin. Demirden korkan trene binmez yahu.

Son tahlilde azizim; sen ne kadar küfretsen de, tehdit savursan da, korkutmaya çalışsan da ben "eyvallah" demeyeceğim evlatların ölmesine…"

(Demokrat Haber)