Oxford Üniversitesi Yayınları, İngiliz yazar William Shakespeare’in 17 oyununda, ‘rakibi’ olarak bilinen Christopher Marlowe’un da aralarında bulunduğu yazarlardan yardım aldığını doğruladı.

3 oyununda birlikte çalıştığı Marlowe’u ‘yardımcı yazarı’ olarak kayıtlara geçirdi. 

Tüm zamanların en iyi oyun yazarı olarak tanınan William Shakespeare'in kendisine ithaf edilen eserleri tek başına yazmadığı ortaya çıktı. Oxford Üniversitesi Yayınları, uluslararası bir ekip tarafından yapılan araştırma sonucu Shakespeare'in 44 oyunundan 17'sinde dönemin başka yazarlarıyla birlikte çalıştığını duyurdu.

Shakespeare'in rakibi olarak görülen Chistopher Marlowe'dan da 6. Henry oyununun üç bölümünün yanı sıra başka oyunlarda da yardım aldığı açıklandı.
Sputnik'te yer alan habere göre; "New Oxford Shakespeare" derlemesinin baş editörü Florida Üniversitesi'nden Gary Taylor AFP'ye yaptığı açıklamada "18. yüzyıldan beri 6. Henry"nin 1., 2. ve 3. bölümlerinde Marlowe'un katkısı olduğundan şüpheleniliyordu, ancak yakın zamana kadar buna yönelik kanıtımız yoktu.

Belirli kelimelerin ve kalıplarıno dnemde Shakespeare ve diğer yazarlarca ne sıklıkta kullanıldığına baktık. Motifler kesindi"  ifadelerini kullandı.

Taylor, ayrıca ikilinin birlikte çalışma biçiminin belli olmadığını, Marlowe'un yazıp Shakespeare'in eserlerin editörlüğünü yapmış olabileceğini belirtti.

Marlowe'un kayıtlara ‘Shakespeare'in yardımcı yazarı' olarak geçirilmesinin ardından 5 ülkeden 23 uzmanla hazırlanan derlemede 6. Henry oyununun olduğu bölümde ikilinin adı yer alacak.