Ünlü sanatçı Sezen Aksu, dün akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserinde ‘örtünme’ konusunda ilginç bir mesaj verdi.

Hürriyet’in haberine göre Sezen Aksu sahnede iki kez “Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin öküzler” cümlesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti hükümeti tarafından ortaokullarda da baş örtüsünü serbest bırakan bir düzenleme yapılmıştı.

ÖZGÜRLÜK AÇISINDAN DENMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuyu “özgürlük” açısından ele aldıklarını söylemişti. Ancak yönetmelikle başka bir yasak uygulamaya konulmuştu. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan yönetmeliğe öğrenciler için “vücuda dövme yapamaz” ve “piercing takamaz” hükümleri eklenmişti.

“NEFSİNİZİ TERBİYE EDİN”

Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından Sezen Aksu da bu konuda dikkat çekici bir mesaj verdi: “Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin öküzler”.

ERTELENEN KONSERLER

Sezen Aksu geçen aylarda ulusal yas nedeniyle ertelenen son 2 konserini vermek için Açıkhava'da sevenlerinin karşısına çıktı.

“ÇIĞLIK ATIN”

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen merdivenlerin de dolu olduğu konserde Sezen Aksu, 40. sanat yılında müzik hayatını bırakacağı yönündeki haberlere de açıklık getirdi.

2015 yılı sonuna kadar sahne alacağını belirten Aksu, “Müzik üretmeye, gençlerin elinden tutmaya devam edeceğim ama sahne almayacağım. Yani müziği bırakmıyorum. Ama çok canım isterse konser vereceğim” diye konuştu.

Sezen Aksu, konser boyunca seyirciye “Yüzde 50’nizin sesi hiç çıkmıyor. Çığlık atın” diyerek takıldı.

RTÜK ESPRİSİ

İki kıyafet giyen ve bir ara Fahir Atakoğlu'nun piyanosunun yanında dans şovları sergileyen Aksu, "Sahnede her şey yasaklanmamalı, koymuşum RTÜK'e" diyerek seyirciyi güldürdü.

Mustafa Ceceli konserin ikinci yarısına doğru orkestraya dahil oldu. Aksu'ya 'Unutamam' şarkısında da eşlik eden Ceceli, şarkıcının espri bombardımanına mahruz kaldı.

Minik Serçe, "Mustafa'nın bazen camii avlusuna bırakılıp, sonradan bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü hacıda (Mustafa Ceceli) çingenelere ait özellikler var. O kadar yetenekli ve çabuk bir müzisyen ki, şaşırıp kalıyorsunuz. Biliyorsunuz ki onu kazara şarkıcı yaptık. Ama iyi ki onun sesini sizlere duyurmuşuz. Benim tanıdığım temiz yüzlü nadir insanlardan birisi. Hatta bazen bu hacı yüzünden Umre'ye ya da Hacca gitmek istiyorum. Adam Allah'la öyle bir bağlantı kurmuş ki bütün işleri iyi gidiyor yahu" sözleriyle herkesi güldürdü.

Mustafa Ceceli'nin yeni albümünde olacak 'İlle de Sen' adlı şarkıyı da beraber seslendiren ikili, şarkının nakarat kısmı için sahnede el hareketi bulmaya çalıştı.

Aksu'nun yaptığı bir harekete Mustafa Ceceli, "Aman Sezen Hanım RTÜK var" dedi. Sezen Aksu ise gülümseyerek "Koymuşum RTÜK'üne" yanıtını verdi.