İki gün önce geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralanan ve yoğun bakıma kaldırılan genç yönetmen Seyfi Teoman bu sabah uyandırıldı.

 

İki gün önce trafik kazasında ağır yaralanan ve beyin kanaması geçiren yönetmen Seyfi Teoman´dan umut verici haberler geldi. Sinemamuzik.com'un haberine göre, kazanın ardından yoğun bakımda tutulan Teoman bu sabah doktorlar tarafından uyandırıldı ve kol ile ayaklarını oynattı. Doktorlar bu gelişmenin beyin kanamasının olumsuz etkilerinin az olabileceğini gösterdiğini söyledi.

 

35 yaşındaki Seyfi Teoman'ın "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" adlı filmi, Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü için yarışmıştı.

 

Teoman, cumartesi günü yapılan 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali Ödül Töreni'nde "Altın Lale" ödülünü alan "Tepenin Ardı" adlı filmin yapımcıları arasındaydı. Teoman'ın, 2004 yılında çektiği kısa filmi Apartman, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı.

 

İlk uzun metrajlı filmi Tatil Kitabı, 58. Berlin Film Festivali’nin kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu. 2008’de Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya galası yapılan film, Türkiye’de ‘Ulusal Yarışma’ bölümünde yer aldığı 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde "En İyi Film" ve "FIPRESCI Ödülleri"ni kazandı. Seyfi Teoman'ın, Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından uyarladığı, ikinci uzun metraj filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz 2011 yılında 61. Berlin Film Festivali’nde Yarışma bölümüne seçildi.