İstanbul Macar Kültür Merkezi tarafından 29 Haziran Uluslararası Tuna Nehri Günü nedeniyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Sen Antuan Kilisesi’nde konser düzenlendi. Konsere Tuna Nehri’nin dört komşusu Romanya, Bulgaristan, Slovakya ve Macaristan’dan müzisyenler katıldı.

Girişin ücretsiz olduğu konseri, kiliseyi dolduran klasik müzik meraklıları büyük bir ilgiyle dinledi.

Konserde Bulgaristan’ı temsilen Ayla Uludere ve Özlem Noyan, Joseph Haydn’ın İki Flüt İçin Yankı adlı eseri ile Beethoven’in Allegro ve Minuet adlı eserini icra ettiler. Slovakya adına katılan piyanist Mária Molnárová ve Macar solist Mariann Ketényi Macar bestecilerinin dini ve sosyal konulu eserlerinden bölümler seslendirdiler.

ULUSLARARASI TUNA NEHRİ GÜNÜ

İlk defa 2004 yılında kutlanmaya başlayan 29 Haziran Uluslararası Tuna Nehri Günü, Tuna’ya kıyısı olan ülkeler tarafından kutlanıyor. Kutlamalar sırasında Tuna üzerinde düzenlenen su oyunlarının yanısıra çalıştaylar, eğitimler ve farkındalık çalışmaları yapılıyor. Nehrin yapısına karşı ilgi ve çevresel saygının korunması hedefleniyor. Çalışmalar aralıklarından bilim enstitülerine, yerel yönetimlerden kiliselere kadar toplumun tüm katmanlarına ulaşacak şekilde yapılıyor. (Demokrat Haber / MG)