İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları bünyesinde çalışan bir koreograf, bir müzisyen, bir dramaturg ve 17 sözleşmeli oyuncunun işine son verildi.

BirGün'den Burak Atabay'ın haberine göre; 20 sözleşmeli tiyatrocu, 1 Ağustos tarihinde bağlı çalıştıkları taşeron firma tarafından telefonla aranarak "performans düşüklüğü" gerekçesiyle işten çıkartıldı.

İşten çıkartılan oyunculardan Ceren Hacımuratoğlu, BirGün'e yaptığı açıklamada, işten çıkarılmalarının gerçekleştiğini ama buna dair yazılı resmi bir açıklamanın ellerine ulaşmadığını ifade etti.

'İŞSİZLİK MAAŞI DA ALAMAYACAĞIZ'

Oyuncu Hacımuratoğlu ise konuya ilişkin şu sözleri kaydetti:

"1 Ağustos tarihinde performans düşüklüğü gerekçesiyle işimize son verildi. İşten çıkarmalarla alakalı hiçbir resmi belge sunulmazken, İŞKUR'a gittiğimizde ise işten çıkarılma sebebinin performans düşüklüğü yerine haklı fesih olduğunu öğrendik. Bu durumda bizim işsizlik maaşı dâhil hiçbir haktan yararlanamayacağımız İŞKUR tarafından ifade edildi.

“Buna ilişkin olarak da İBB binasına konuyla alakalı dilekçe vermeye gittiğimizde, İBB'nin güvenlik görevlileri tarafından, ellerindeki kimlik numaralarımızın olduğu liste tek tek kontrol edilerek içeriye alınmadık.

“İşimize tekrar sahip olmak için çabalıyoruz fakat işten çıkarılmamıza dair resmi gerekçeyi öğrenemiyoruz."

20 SANATÇI

İşten çıkartılan 20 sözleşmeli tiyatrocu şöyle:

Ada Alize Ertem, Ahmet Saraçoğlu, Berna Adıgüzel, Burçak Çöllü, Cem Baza, Ceren Hacımuratoğlu, Destan Batmaz, Edip Tepeli, Gürkan Başbuğ, Irmak Örnek, Lale Kabul, Mert Aykul, Nilay Yazıcıoğlu, Özgün Akaçça, Pervin Bağdat, Selin Türkmen, Senem Oluz, Sinem Özlek, Ümit Bülent Dinçer, Yeşim Koçak.

​İBB Şehir Tiyatroları’nda görevli Sevinç Erbulak, Mahberi Mertoğlu, İrem Arslan, Arda Aydın ve yönetmen Kemal Kocatürk ve Ragıp Yavuz da geçtiğimiz günlerde işten çıkartılmıştı.