İzmir'in Foça ilçesinde, 20 Temmuz Cuma günü yapılacağı duyurulan 'Zamanın İçinden Akan Şarap' etkinliğinin Ramazan ayı nedeniyle iptal edilmesi, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşu ve çevreler tarafından protesto edildi.

Kokoloz Kafe'de toplanan  15 kişilik grup, etkinliğin iptal edilmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 

Grup adına açıklamayı okuyan Volkan Sucukçu, 'Zamanın İçinden Akan Şarap' etkinliğinin bir içki içme, kafa çekme etkinliği değil, kültürel bir faaliyet olduğunu söyledi.

Sucukçu, Foça gibi Türkiye'nin en batısında yer alan bir kentin restoranlarında isteyenlerin her akşam istediği kadar içkisini içtiğini, diğer yandan ibadetini yapmak isteyenlerin de dilediği gibi ibadetlerini yaptıklarını, kimsenin inancı ve yaşamına müdahale edilmeyen bu hoşgörü kentinde bu etkinliği düzenleme nedeninin batılıların Foça'ya teşekkür etmek amacıyla bir vefa konseri vermek istemeleri olduğunu söyledi.

İptalin, cehalet ve mahalle baskısının örneği olduğunu iddia eden Sucukçu, "Biz Foça'da görevli sivil toplum kuruluşları ve kurumlar bu olayı şiddetle kınıyoruz. Foça halkının da bu konudaki telin ve protestolarını bekliyoruz" dedi. 

Volkan Sucukçu, Foça Belediyesi'nin etkinliğin zamanlaması ile ilgili konu nedeniyle yabancı konuklardan özür dilediğini, etkinliğin ramazan ayı sonrası 20-30 Ağustos tarihleri arasında uygun bir günde yapılacağını sözlerine ekledi.  (Cnn Türk)