Şubat ayında dolu bir programla sanatseverlerin karşısına çıkacak olan Antalya Devlet Opera Balesi’nin (ANTDOB) bu ayki sürprizlerinden biri Çek besteci Dvorak’ın eseri olan Rusalka operası.

Geçtiğimiz sanat sezonunda ANTDOB’un Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği ve izleyicinin büyük ilgisiyle karşılaşan Rusalka, yeniden izleyici ile buluşacak. 12 Şubat Cumartesi günü saat 20:00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek eser fantastik konusunun yanısıra, dekoru, ışığı ve kostümleri ile de göz dolduruyor. Türkiye’deki opera seyircisini şaşırtacak yeni tekniklerin kullanıldığı eser , müzikal açıdan da büyük bir başarıya sahip.

FANTASTİK BİR AŞK HİKAYESİ

Dünyada sahnelendiği bütün operalarda seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Rusalka, Türkiye’de ise ilk kez Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenerek büyük ilgi görmüştü. Andersen’in Küçük Deniz Kızı masalından esinlenerek yazılan ve Çek opera repertuarının kilometre taşlarından biri olan Rusalka operası, 15 ve 17 Şubat tarihlerinde de ANTDOB sahnesinde olacak.

Aşık olduktan sonra insan olmayı arzulayan kırılgan su perisi Rusalka'nın trajik öyküsünü konu alan eser fantastik bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Eserde ANTDOB Orkestrasını Şef Alexandru Samoila yönetirken, eserin sahne tasarımı Çağda Çitkaya’ya, kostüm tasarımı Ayşegül Alev’e, koreografisi ise Uğur Seyrek’e ait. Koro şefinin Krastin Nastev olduğu eserde, ışık tasarımı Mustafa Eski’nin imzasını taşıyor. Eserde Rusalka karakterini Nurdan K. Aydın, Zişan Damcıoğlu, Prens’i Koray Damcıoğlu, Göksay Yaran, Jezibaba’yı Arzu Mecidova, Serap Çiftçi, Su Cini’ni Tamer Peker, Engin Suna, Şafak Güç, Yabancı Prensesi Burcu Kuru, Sevinç Bilgin,Orman Perilerini Sema Çavuşoğlu, Ebru Etizer, Seda Uzmen, Aşçı Yamağını Sinem S. Baddal, Bekçi’yi Oben Bostancı ve Avcı’yı Toygarhan Atuner canlandırıyor.

ANF