'Hayat Devam Ediyor' dizisiyle tanınan Barış Atay, RedHack ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Atay’ın evinin de basıldığı ve bazı eşyalarına el konulduğu belirtilirken oyuncunun sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Barış Atay’ın Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nde ifadesinin alınacağı ifade edildi.

'Arka Sıradakiler' dizisindeki Saffet rolüyle ünlenen, ardından Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı Hayat Devam Ediyor dizisiyle ekranlara gelen oyuncu Barış Atay Mengüllü, gözaltına alındı. Avukat Efkan Bolaç twitter hesabından, oyuncu Barış Atay'ın Havaalanında gözaltına alınarak evinde arama yapıldığını ve RedHack'le bağlantılı olarak işlem yapıldığını ve Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü paylaştı.

Atay ile birlikte 7 kişi hakkında arama ve yakalama kararı olduğu, Atay dışında ikisinin daha gözaltına alındığı, o kişilerin de evlerinde arama yapıldığı öğrenildi.

Gezi Parkı protestolarına destek veren ve muhalif bir çizgide yer alan Atay, ODTÜ eylemlerine de destek vermişti.

Atay, ÖDTÜ'lü öğrenciler için kaleme aldığı bir yazıda, "Bu bir özgürlük mücadelesi bu bir varoluş kavgasıdır. Yanınızdayız, hiç vazgeçmeden, geri adım atmadan" ifadelerini kullanmıştı. (Akşam, CNNTÜRK)

REDHACK ÇOK KIZDI

Sosyal medyada oyuncuya destek mesajları gelirken 'RedHack' de duruma tepkisiz kalmadı. RedHack twitter hesabından Atay'ın kendileri ile ilgilerinin olmadığına ve bu gözaltının gündemi değiştirmek için bilinçli yapıldığına dair tweetler attı.

İşte RedHack’in yazdıkları:

Bize ulasamayinca cildiran iktidar salyalarini akitmaya devam ediyor.Alakasi olmayanlari almayi meslek edindiler. #BarışAtayYalnızDeğildir

Eger susarsan sira sana gelecek, kudurdu bu itler. Haksizliga boyun egmeyenler yanliz birakilmaz bu topraklarda #BarışAtayYalnızDeğildir

Ofkemizi bileyenler; ne @barisatay'in nede diger aldiklarinizin bizimle bir alakasi yok. 14umuzde yerimizde duruyoruz. Korkun bu halktan.

İkinci bir Utku yaratip ulkenin gundemini degistirmekte usta olan AKahPe bekle bizi, sessizligimiz gurultuludur. #BarisAtayYalnizDegildir

Gezinin hincini atamayan iktidar; sanatci, devrimci, avukat, ogrenci avina devam ediyor. Susan dilsiz seytandir. #BarisAtayYalnizDegildir