Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde Ermeni Soykırımı'nın 100. yılı dolayısı ile müzik etkinliği çerçevesinde saat 19:00' da Rafi Bedrosyan solo konseri verdi. Surp Giragos kilisesindeki müzik etkinliğine Ermeni toplumunun yanı sıra bir çok sivil toplum ögrütü üyeleri da katıldı.

İnsan Hakları Derneği yöneticileri ve Şehrin tanınmış yazarlarından Şehmuz Diken de etkinlikte hazır bulunanalar arasındaydı. Bedrasyon konserini izlemek için bir çok ülkeden gazeteciler de kilisede hazır bulundu. Konser saati beklenirken mumlar yakılıp dualar edildi. Raffi Bedrosyan konser öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Bedrasyon konuşmasına başlamadan önce,  Surp Giragos kilisesinde toplanmış olan konuklara Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve İngilizce olarak hoş geldiniz dedi.

Bedrasyon, "Bu konser benim için çok anlamlı şu ki 1915'in 100.yılında Diyarbakır'da Ermeni nufusunun % 97'sinin kaybedilmiş olduğu Diyarbakır'da, bu konseri vermek benim için çok önemli, ama daha da önemlisi kimliğini,dilini kaybetmiş ya da kaybettirilmiş olan insanların torunlarının bugün yine kimliklerine köklerine dönmeye başlıyorlar. Bu yeniden doğuş benim için sevindirici ve önemli olduğunu biliyorum. Burada konser vermek benim için şeref verici, tekrar hoş geldiniz" diyerek solo piyano konserine başladı.

Solo konserini tamamlayan Raffi Bedrosyan Burada bulunan Ermeni cemaatine ve Surp Giragos kilisesinin restorasyon çalışmalarında ki katkılarından dolayı Diyarbakır Büyükşehir belediyesine ve çalışanlara, ayrıca Osman Baydemir'e teşekkür etti. Bedrasyon'ın konuşmasının ardından etkinlik tamamlandı.

(Yannis Vasilis Yaylalı/Demokrathaber)