Adana’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “cesaret bulaşıcıdır” teması ile düzenlenen 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde, Grup Praksis’e yönelik bir saldırı gerçekleşti.

Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Film müziklerini seslendiren grup Praksis’in sahne aldığı gecede konser sonrasında dinleyicilerin arasından gelen bir kişi grup üyelerinden birine yumruk attı.

SALDIRGAN, 20 YAŞLARINDA BİR GENÇ

Nuray Pehlivan'ın Gazete Duvar'da yer alamn haberine göre, Praksis Müzik grubunun üyelerinden biri saldırı ile ilgili şunları anlattı:

“Adana işçi filmleri festivali’nde çalmak için kente geldik. Konser sonrası etkinliğe katılan insanlarla sohbet ederken, bir anda 20 yaşlarında bir genç gelip bizi tehdit ederek, grup üyelerinden birine yumruk attı. Sonra ‘benim devletine katil diyemezsiniz’ diyerek tehditlerine devam etti.” Yaşanan arbede sonrası grup üyeleri saldıran kişiye müdahale ederek olayın büyümesini engelledi.

Praksis Müzik’in bu ülkede yaşanan devlet şiddetinin tanığı olduğunu ifade eden grup üyesi sahne aldıkları gece yaşananlara dair şunları söyledi: “Madımak ’tan Roboski’ye, Suruç’tan Ankara’ya… Bugün gördüğümüz şiddet elbette bizi yaraladı ama bu ülkenin faşizme karşı mücadele olanaklarının da hâlâ kanlı canlı, hazır kıta var olduğunu da bize gösterdi. Yaşasın müzik, yaşasın direniş!”

KAYNAK: Gazete Duvar