İbrahim Tatlıses ile Kürt müziğinin önde gelen ses sanatçısı Şivan Perwer, yeni başlatılan barış sürecine destek olmak amacıyla, Erbil'de, "kardeşlik buluşması" adı altında bir araya geldi. Görüşmeyi, "Yeni başlayan sürece destek buluşması" olarak niteleyen Tatlıses ile Perwer kardeşliğe katkı sağlamak amacıyla ortak bir konser verebileceklerini söylediler.

Erbil'de bir araya gelen Tatlıses ve Perwer, Fransa'da üç PKK'li kadının öldürülmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

PERVER: BARIŞ SÜRECİNE HERKESİN DESTEK VERMESİ GEREKİR

Öcalan'la görüşmelerin çok daha önceden başlaması gerektiğini söyleyen Perwer, "Ne zaman böyle bir süreç başlatıldıysa hep sabotajlar yapıldı. Hep körüklendi, terör olayları dendi. Ona saldırı buna saldırı yapıldı. Büyük kayıplar verdi bu ülke insanı. Bu süreç daha önce başlamalıydı. Herkesin bu sürece katkıda bulunması gerekir" dedi.

"PARİSTEKİ CİNAYET GELİNEN SÜREÇ İLE İLGİLİ"

Perwer, Paris'te PKK'nin kurucularından Sakine Cansız dahil PKK'li üç kadının vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak, "Katledilen üç kadına çok yazık oldu. Onlardan Sakine'yi çok iyi tanıyordum, diğer kadınları tanımıyorum. Paris'teki son olaylar birebir Öcalan'la başlatılan görüşmeler ve gelinen süreçle ilgilidir. Sürece büyük bir darbedir. Ne zamanki demokrasi adına, hak hukuk adına bir süreç başlamışsa hemen akabinde sürece baltalama gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"BDP VE AKP'NİN YAKINLAŞMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "bu süreçte işinin zor göründüğünü" söyleyen Perwer, "Çünkü her taraftan taşlar atılıyor. Onun için sayın Başbakan'ın sakin bir kafayla olayları değerlendirmesi gerekir. BDP ve AKP yetkilileri birbirlerine bu süreçte yakınlaşması gerekir. Bu çok önemli. Yakınlaşma olursa zaten savaş olmaz. Süreçte iyi işler hale gelir" şeklinde konuştu.

TATLISES'TEN BAHÇELİYE: BEN SANATÇIYIM, BENİ SİYASETÇİLER İLGİLENDİRMEZ

İbrahim Tatlıses ise, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkındaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Ben siyasetçi değilim. Sonuna kadar barış diyorum. Benim görüşüm de budur. Ben sanatçıyım, duygu adamıyım, benim halkım beni ilgilendirir. Beni siyasetçiler ilgilendirmez" değerlendirmesinde bulundu.

"ORTAK BİR KONSER VEREBİLİRİZ"

Tatlıses, daha önce Perwer ile bir araya geldiklerini ancak meşhur olmalarının ardından ilk kez buluştuklarını söyledi.

Bu arada Perwer, çıkan son albümünü imzalayarak Tatlıses'e hediye etti.