Bu sene Toronto'ya Türkiye'den giden tek film olan Gözetleme Kulesi, dünyanın dört bir yanından en iyi sinema filmi örneklerine yer verilen "Contemporary World Cinema" bölümünde gösterilecek. Pelin Esmer'in bundan önceki filmi 11'e 10 Kala da 2010 yılında Toronto Film Festivali'nin "Kentten Kente" bölümünde yer almıştı.

 

Gözetleme Kulesi Toronto Film Festivali'nin ardından Türkiye prömiyerini, 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 19. Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yapacak.

 

Filmde yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat'la, otobüslerde hostes olarak çalışıp, Tosya'da küçük bir otogara sığınan Seher'in suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşı artık birbirlerinin şahitliği altında yapmak zorunda kalışları konu ediliyor.

 

Başrollerinde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez'in yer aldığı filmde onlara Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın, Mehmet Bozdoğan ve Mehmet Mola diğer rollerde eşlik ediyorlar.

 

Çekimleri geçtiğimiz sonbaharda Kastomunu'nun Tosya, Şenpazar ve Cide ilçelerinde gerçekleştirilen Gözetleme Kulesi; T.C. Kültür Bakanlığı, Eurimages, TRT, CNC (Fransa), Medienboard (Almanya) ve Ford'un katkılarıyla gerçekleştirildi.

 

Gözetleme Kulesi Kasım 2012'de Tiglon dağıtımıyla vizyona girecek.