Oyuncu Pelin Batu sanatçılara, "Barış dilini haykırmaktan korkmayalım" diye seslendi.

"Ülkem yanıyor" diye yaşananları özetleyen ve feryadını dile getiren oyuncu Pelin Batu, koltuk sevdasının ülkenin fakir çocuklarını ölüme sürüklediğini söyledi.

Batu, "Siyahı, beyazı, grisi, Kürdü, Türk'ü gözetmeksizin hepsi zaten fakir fukara" dedi.

Özellikle son günlerde yaşanan devlet şiddetinin 90'lı yılları hatırlattığının altını çizen Batu, "Faili meçhullerin tekrar yaşandığını görüyoruz. Bir kesimin diğer kesime vurduğunu, nefret söyleminin dillendirildiğini ve çok tehlikeli bir oyun oynandığını görüyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'de yaşadığım en karanlık dönem" diyerek yaşanan süreci nitelendiren Batu, 7 Haziran seçimlerinin ardından umutlandıklarını ama ortaya çıkan tablonun kimi çevrelerce ellerinin tersiyle itildiğini söyledi.

Batu, "Belki de birçok kez çıkar uğruna bir tarafa çekilmiş meseleler rayına oturtulur diye biraz olsun umut sahibi olmuştuk. Ama gördük ki bu durum kimi partiler ve kimi kişiler tarafından elinin tersiyle itildi. Ve şuanda sıkıyönetim ilan edilsin gibi cümleler kuruyorlar bu da kanımı donduruyor" dedi.

'SANATÇILAR OLARAK BARIŞ DİLİNİ HAYKIRMAKTAN KORKMAMALIYIZ'

Türkiye'nin mevcut durumda "OHAL" yönetiminde olduğunu belirten Batu, savaşın hakim olduğu şu günlerde barışı haykırmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Sanatçılara da savaşa karşı sessiz kalmama çağrısında bulunan Batu, "Tam da bu günlerde barış dilini haykırmak lazım ve korkak davranmamamız lazım. Çünkü düşünürseniz yani her şey iyi giderken, 'ah işte biz barışı seviyoruz' gibi konuşanların hiç de samimiyeti yok. Tam da bugünlerde bunu, barışı konuşmak lazım" diye konuştu.

'İNSANLIK ÖLDÜRÜLÜYOR'

Acılar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini de vurgulayan Batu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Mesela ben öldürülen Kürt çocukla ilgili bir twit atayım, 'şehitlerimize üzülmüyor musunuz?' diye bin tane akıl almaz saldırı twiti geliyor. Karşı taraf için bir şey atayım. Neden bu tarafı görmüyorsunuz deniliyor. Maalesef özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nefret kültürü hepimizin içine işlemiş. Ve bence bu da sanatçıların konuşmasını caydırıyor, korkutuyor. Çünkü ne derse bir kesim hep saldıracak. Ama benim de sürekli altını çizmeye çalıştığım bir şey var. Burada insanlık öldürülüyor ve biz bu ülkede yaşayan insanlar, hümanistler olarak buna karşı durmamız lazım. Barışı korumamız lazım. Barış kelimesinden başka bir şey telaffuz etmememiz lazım." (Kaynak: Evrensel)