Gelecek Uzun Sürer” ve “Sonbahar” filmlerinin yönetmeni Özcan Alper’in yeni film projesi “Rüzgarın Hatıraları”, Güney Kore’de 8 Ekim’de başlayacak, Uluslararası Busan Film Festivali kapsamındaki Asya Proje Market’e seçildi.

 

Türkiye sinemasının genç kuşak yönetmenlerinden Özcan Alper, üçüncü filmi için hazırlıklara başladı. Özcan Alper’in yeni film projesi “Rüzgarın Hatıraları”nın senaryosu, Güney Kore'de 8-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek, Uluslararası Busan Film Festivali kapsamındaki Asya Proje Marketi’ne (Asian Project Market) seçildi. Asya’nın en prestijli film marketlerinden biri kabul edilen Asya Proje Marketi’ne dünyadan toplam 30 film projesi katılıyor. Alper’in filmi de Yeni Yetenekler bölümüne seçilen beş film projesinden biri. Market, film projelerinin uluslararası alanda tanıtılması için etkili bir fırsat sunuyor.

 

İlk uzun metraj filmi “Sonbahar “ ve ikinci filmi “ Gelecek Uzun Sürer” ile ulusal ve uluslararası festivallerde toplam 51 ödül alan Alper, “Rüzgarın Hatıraları”nda aşk ve ölüm teması üzerine sınırda geçen bir hikaye anlatacak. (Medyatava)