1999 yılında, Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni'nde "Kürtçe şarkı söyleyip klip çekmek istiyorum" diyen Ahmet Kaya'ya çatal fırlatarak, Kaya'yı hedef alan linç kampanyasına el veren Serdar Ortaç,  iDergi'den Başak Emre'ye kariyeri ve siyasi görüşü hakkında konuştu.

Ortaç, Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni'nde Ahmet Kaya ile yaşadığı olaya gönderme yaparak "Gençlik hatalarımın farkına bile bu hükümet sayesinde vardım" dedi.

AKP hükümetinin bu ülkeye  gelmiş en iyi hükümet olduğunu ileri süren Ortaç  konuşmalarında sık sık "geçmiş hatalarından pişman olduğunu dile getirerek herkesten özür dilemek gerekli" dedi.

Ortaç,  Akil İnsanlar Heyeti'nin de  doğru bir girişim olduğunu söyledi.

Şöyle konuştu: “1970'lerde doğmuş biri olarak, birçok hükümet gördüm. Şu anki hükümet, ülkeye gelmiş en iyi hükümet. Yaptıkları, yapacakları ve vâdettikleri her şeyi, ayrıca izledikleri yolu beğeniyorum. Akil İnsanlar Heyeti, son derece doğru bir girişim. Bundan önceki bütün hatalarımız için herkesten özür dilememiz lazım. Yaralarımızın sarılması, bütün olduğumuzu hatırlamamız önemli; böyle düşünüyorum.”