Muhafazakar medyada bir süredir, "Bira Festivali" adı altında hedef alınan "Efes One Love Müzik Festivali"nin isminden önce Efes Pilsen adının çıkarıldığı haberi geldi. Festival'in Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "10 yıldır olduğu gibi bu yıl da Efes sponsor" denildi.

 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, "Efes One Love Müzik Festivali"ne verilen iznin iptal edilmesini istemişti.

 

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu bugün Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Santraldaki festival ile ilgili temaslarimiz sonucu Efes Pilsen ismi çekilmiş OneLove festivali olmuştur halkımızın hassaslığına teşekkürler'' dedi.

 

SPONSORLUĞA DEVAM

Açıklamanın ardından festivalin Twitter hesabından da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Efes Pilsen, 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da One Love Festival'in sponsorudur. Tüm müzikseverleri hafta sonu santralistanbul'a bekliyoruz" denildi.

 

Açıklamada Efes Pilsen isminin çekilmiş olmasına yönelik değerlendirme yer almadı.

 

'GENÇLERİ ALKOLE ALIŞTIRIYORLAR'

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, alkol firmalarının bu tür etkinliklerle gençleri hedef aldığını ve yeni alkol kullanıcıları kazanmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Balcı, kanun gereği alkol firmalarının bu tür etkinliklere sponsor olmalarının yasal olmadığını kaydederek, bundan dolayı verilen iznin iptal edilmesini istediklerini bildirdi.

 

"EYÜPLÜLER" GRUBUNDAN TEPKİ

Bunun ardından sosyal medya hareketlenirken "Eyüplüler" adlı bir grup, internette bir duyuru yayınladı. Duyuruda şöyle deniyordu:

 

"Biz kimsenin inancına yaşantısına sanat anlayışına karşı bir tepki koymuyoruz, sanatçıların katılması ve kendi sanatlarını icra etmesine de bir itirazımız yok. Ancak Osmanlı'dan yadigar kalan bu mekanda ve Eyüp Sultan İlçesinin sınırları içerisinde, mübarek üç ayların içinde tam da Ramazan ayının girişine yakın bir tarihte böyle bir festivalin bizler gibi Tüm Eyüplüleri ve Eyüp Sultan severlerini rencide edeceğini hem siyasi ve mülki erkanın hem de festivalin sponsoru olan firmaların ve Bilgi Üniversitesi yetkililerinin bilmesi ve bu hassasiyetlere uygun bir şekilde hareket etmesini istiyoruz"

 

Pulp, Kaiser Chiefs, Damien Rice, Yuck, Kimbra, Selah Sue gibi dünyaca ünlü birçok önemli ismin sahne alacağı festival Türkiye'nin en önemli müzik etkinliklerinden biri olarak görülüyor.

 

Geçtiğimiz hafta, Parkorman'da gerçekleştirilen müzik festivali de Tuborg'un sponsorluğunda Tuborg Goldfest adıyla yapılmıştı.