Grup Yorum, geleneksel hale getirdiği halk konserlerine devam etti. Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlenen 4. Bağımsız Türkiye konseri büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Ücretsiz olarak gerçekleşen konsere on binlerce kişi katıldı.

Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin resminin bulunduğu dev pankartın açılmasıyla saat 15.00'de başlayan konserde Grup Yorum şarkılarına, aralarında Niyazi Koyuncu, Barış Atay, Ogün Sanlısoy, Erdal Bayrakoğlu, Hilmi Yarayıcı, Erkan Oğur, Hakkı Demircioğlu, Selçuk Balcı, Adile Yadırgı, Ayla Yılmaz, Hüseyin Turan, Tolga Sağ'ında bulunduğu birçok konuk sanatçı eşlik etti.

Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesi de konsere katıldı.

Öte yandan başına isabet eden gaz fişeğinin yol açtığı yaralanmadan sonra 269 gün komada kalan ve hayata veda eden Berkin Elvan için yazılan şarkı da söylendi. Berkin Elvan için balonlar uçuruldu. Alanda bulunan kalabalık da şarkıya eşlik etti. Şarkı söylendiği sırada binlerce balon havaya bırakıldı.

Daha sonra Ogün Şanlısoy, Erkan Oğur, Hüseyin Turan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı sahneye çıkarak ‘Van Üşüyor’ isimli şarkıyı söyledi. İki şarkı da yoğun alkış aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da konseri izlemeye gelenler arasındaydı.

Konsere katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin vicdanının, Türkiye’nin ötekilerinin, Türkiye’nin devrimcilerinin burada dayanışma içerisinde olduğunu söyledi. Tanrıkulu, “Grup Yorum'u, destek verenleri ve buraya gelenleri kutluyorum. Büyük bir emekle 4 yıldır tam bağımsız Türkiye konserleri yapıyorlar. Bu tür etkinliklerde para yok, rüşvet yok, rant yok sadece emek, dayanışma ve özveri var. Kendileri için değil tüm insanlar için yüreklerini ortaya koyan insanlar var. O yüzden çok değerli” ifadelerini kullandı.

CHP Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Grup Yorum’un Bakırköy’de gerçekleştirmiş olduğu 'Bağımsız Türkiye’ konserinin önemli olduğunu söyledi. Kerimoğlu, “Daha önceki 3 konsere izleyici olarak katılmıştım. Bugün 4. ev sahibi olarak katılıyoruz. Bu alanda bulunan binler Türkiye’de son dönemlerde yaşanan hukuk dışı olaylar ve adalet arayışı için buradalar. Yeşile, doğaya, çevreye karşı duyarlılığı olan herkese Bakırköy’de ev sahipliği yapmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

HER GEÇEN GÜN İLGİ ARTIYOR

Konser öncesi Hürriyet’e konuşan Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan şunlar söyledi:

“Konserimize katılım gün geçtikçe artıyor. İlki 150 bin kişiyle olmuştu. İkincisi 350 bin kişi. En son 550 bin kişiyle konser gerçekleştirdik. Siyasi partililerin toplayamadığı kitleleri ifade ediyor. Bağımsız Türkiye şarkılarını 100 binlerle seslendiriyor olmamız çok önemli bir gösterge. Biz devrimciyiz, sosyalistiz. Taleplerimiz, sloganlarımız halkın büyük bir kesiminde karşılık buluyor.”

SANATÇI GÖRÜŞLERİ:

Ogün Şanlısoy (rakçı): İlk defa görev alıyorum. Sağ olsunlar Grup Yorum elemanları beni de davet ettiler. Bu özel bir konser. Grup Yorum'un bütün yaptığı etkinlikler gerçekten ses getiriyor ve fenomen hale geliyor. Dışarıda çok büyük bir kitle var. Her türlü şartlara, zorluklara rağmen insanlar akın akın buraya geliyorlar.

Erkan Oğur (sanatçı): Yorumun yaptığı işlere sesimizle, sazımızla biz de katkıda bulunmak istiyoruz. Ama esas nedeni ülke için, Türkiye için burada yer alıyoruz. İnsanların ileriye dönük ümitli olmalarını diliyorum. Türkiye’deki sorunların çözüleceğine inanıyorum. Doğru birdir ona ulaşılacaktır. Biz görürüz görmeyiz ayrı bir konu. İnşallah her şey normale döner.

İsmail Hakkı Demircioğlu(sanatçı): Son yıllarda ülkenin durumu iyice kararmaya başladı. Grup Yorum’un öncülüğünde böyle tepkisel etkinlikler yapılıyor. Biz de bu durumdan nasıl kurtuluruz diye katılıyoruz.

Bülent Emrah Parlak (oyuncu): Ülkemizin ekonomik koşullarının durumuna hepimiz hakimiz. Nasıl işlediğini ve bu ekonomik koşullarda kimlerin ezildiğini, kimlerin baskı gördüğünü hepimiz az çok görebiliyoruz. O yüzden ezilenlerin, sömürülenlerin, işçinin, emekçinin, çiftçinin yok edilmeye çalışılan insanların yanlarında durmaya önem veriyoruz. Grup Yorum’a da bunda öncülük ettiği için destek veriyoruz.

Hüseyin Turan (Türkücü): Ben 3 yıldır buradayım. Bu yıl da Van Üşüyor diye bir proje olmuştu. Oraya dikkat çekmek adına bir sürü sanatçı arkadaşın birlikte okuduğu bir parça var. Yine onu hep birlikte söyleyeceğiz. Ben de onun için buradayım. Çok hoş bir kalabalık var. Bu havadan her zaman mutluyuz. Umuyoruz bu hava bütün ülkemize yansır. Bütün haksızlıklar umarım son bulur. Demokrasinin, düzenin işlediği bir ülke umuyoruz.

Fırat Tanış (oyuncu-sanatçı): Yararlılık sağlamak için buradayım. Amacım Grup Yorum’a destek çıkmak. Ben bir şiir okuyacağım.

Barış Atay(oyuncu): İnsanların bu dönemin siyasi projektöründe yan yana olması gerekiyor. Grup Yorum da bu yönde başı çekiyor. Biz de onlara destek olmak için geldik. Grup Yorumla ilk defa yan yana yürümüyoruz. Ben bu etkinlikte Hasan Hüseyin’in “Kızılırmak” şiirini okuyacağım. Bu mücadeleye hep devam edeceğim.

1985’TEN GÜNÜMÜZE

1985 yılında günümüze 21 albüm çıkaran, albümleri binlerce satan Grup Yorum, yerel ezgileri özgün bir şekilde sunuyor. Grup Yorum, müziğe getirdikleri farklı yaklaşım kadar, hak ve özgürlüklere duyarlı muhalif tavrı ve güncel meseleleri ele almasıyla da tanınıyor. Grup Yorum’un halkın büyük ilgisiyle karşılanan Bağımsız Türkiye konserlerinin önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacağı belirtiliyor.