KARS’ta konser veren sanatçı Nurettin Rençber, kendisini dinlemeye gelenlerin cep telefonları ile fotoğraf çekerken patlattıkları ’flaş’tan rahatsız oldu. Söylediği türküyü yarıda bırakan Rençber, "Sizlerden rica ediyorum flaş patlatmayın. Işıklar Muhammet Ali Clay’ın yumruğu gibi gözüme geliyor" dedi.

 

Nurettin Rençber, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonunda sevenlerinin karşısına çıktı. İlk türküyü söylemeye başlayan sanatçı, izleyenlerin cep telefonlarının flaşları art arda patlayınca rahatsız olduğunu belirterek, türkü söylemeyi bıraktı.

 

KÖPEK BALIKLARINA BİLE FLAŞ PATLATMAK YASAK

Rençber, kendisini dinlemeye gelenlere "beni bağışlayın" dedikten sonra şöyle konuştu: "Ben işimi yapacağım bugün ve şu anda duraksamamın nedenini de anlatacağım. Şimdi bakın, İstanbul’da akvaryuma gidiyorum köpek balıklarına bile flaş patlatmak yasak. Topkapı Sarayı’na gidiyorum Allah’ın taşına flaş patlatmak yasak. Arkadaşlar, sizlerden rica ediyorum flaş patlatmayın. Cep telefonlarıyla yaptığınız çekimler kaliteli olmadığı için bir şeye de yaramıyor. Böyle olunca ben işimi yapamıyorum. İstemezseniz bir daha gelmem. Tamam biz sanatçıyız, işimiz bu, onlara alışmalıyız ama ışıklar Muhammet Ali Clay’ın yumruğu gibi geliyor gözümüze. Öyle böyle değil. Bu son model çıkan cep telefonlarının dini imanı yok. Işık çok sert geliyor, lütfen çekim yapmayın, sağlığımızı kaybedeceğiz" diye konuştu.

 

Sanatçı, daha sonra konserine devam ederken, dinleyenlerin zaman zaman yine flaşlı fotoğraf çektikleri görüldü.