Müzik grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz’un solistlerinden Kaan Boşnak bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Boşnak’ın avukatı Sedef Erken, bir süredir hukuki sorunlar yaşadığı Fono Müzik şirketinin tehdit şikayeti sebebiyle konser için gittiği Bandırma'da sabah 05.30'da gözaltına alındığını duyurdu. Av. Erken, Boşnak’ın ifadesinin alınıp serbest bırakılmasını beklediklerini belirtti. 

MÜZİSYENİ GÖZALTINA ALDIRMAK AFFEDİLİR ŞEY DEĞİL’

Sanatçının gözlatına alınmasına karşı müzik yazarı Naim Dimener sosyal medyadan tepki gösterdi. Dilmener paylaştığı mesajında “Kaan Boşnak gözaltına alınmış. Sebep de Fono müziği tehdit etmesiymiş. Hangi müzisyen, ne zaman, kimi tehdit etti ki? Çürüme boğazı geçti” dedi.

Müzik yazarı Güven Erkin Erkal ise “Fono Müzik ve Burak Güngörmüş özür dilemeli. Yoksa müzisyen olarak geleceği tehlikede. Bir müzisyeni gözaltına aldırmak affedilir şey değil” diyerek sanatçının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

NE OLMUŞTU?

Müzik grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz,  “Canavarlar” ve “Ne Farkeder” adlı videolarını yayından kaldıran Fono Müzik’e isyan eden bir mektup yayınlamıştı. Facebook üstünden yayınladıkları mektupla videeolarının neden kaldırıldığını ve Fono Müzik’le yapılan anlaşmanın ardından yaşanılanları yazdı. Birçok  tehdit ve manipülasyona maruz kaldıklarını belirten grup, hukuksal süreci başlatmak istediklerini belirterek avukatlardan da yardım istemişti. Grubun mektubu sosyal medyada yapımcı sirkete karşı tepkilerine neden olmuştu.

‘FONO MÜZİK KAN EMİCİ BİR UNKAPANI MAFYASIDIR’

Evrensel'de yer alan habere göre, Yüzyüzeyken Konuşuruz’un yayınladığı mektup şöyle;

“Köklü(!) plak şirketimiz Fono Müzik işsizlikten çok sıkılıyor olmalı ki Canavar'dan sonra iki gün önce yayınladığımız Ne Farkeder isimli şarkıyı da bugün itibariyle internetten kaldırtmış bulunmaktalar.
Bizim de artık grup olarak bu arkadaşları ifşa etmekten başka çaremiz kalmadı. Yaklaşık üç yıl önce çeşitli vaatlerle bizi kandırıp imza attırdılar, üç yıl içinde iki albüm kaydedip yayınladık. Maddi kaygıları nedeniyle uzun süreçlerde kaydetmek istediğimiz bu albümleri üç gün gibi komik bir süreçte bize zorla canlı çaldırtarak kaydettirdiler, tabii ki içimize sinmedi. Sizin dinlerken "albümde bozmuşlar abi" demenizin sebebi plak şirketimiz yüzünden kafamızdaki şeyi tam olarak yapamadığımızdan kaynaklanmıştı. Bu süreç içinde söz verdikleri hiçbir şeyi gerçekleştiremediler; plak vaadi, klipler vs... Son üç aydır da çalışmalarına devam ettiğimiz üçüncü albümün kayıtlarına başladığımız halde ses mühendisimizin parasını ödemedikleri için kaydettiğimiz şarkıları ses mühendisimizden teslim alamadık.

Bunun üzerine geçen üç yıl içinde birçok tehdit ve manipülasyona maruz kaldık. Geçen yıl grubun dağılması da plak şirketiyle alakalı bir olaydı. Başka bir çaremiz kalmadığı için bu adamlardan kurtulabilmek için grubu dağıtmaya karar vermiştik fakat sonra bizi yine tehdit ve manipülasyonla vazgeçirdiler.

Biz grup olarak çok çaresiz bir durumdayız ve kanımızı emen, emeğimizi sömüren ve gençliğimizin en güzel yıllarını boşa harcayan bu unkapanı mafyası için bir boykot başlatıyoruz. Bizi seven, dinleyen tüm dostlarımızdan, müzisyen arkadaşlarımızdan, sektörde plak şirketleriyle bu sorunları yaşayan dostlarımızdan sosyal medyada destek bekliyoruz. Yalnız olmadığımızı bize hissettirmenizi diliyoruz.

Konuyu hukuğa taşıyacağız, avukatlardan da destek bekliyoruz. Bir daha hiçbir zaman müzik gruplarının böyle kan emici plak şirketlerine bulaşmaması için bizim yaşadığımız her şey örnek olsun.
Fono Müzik Kan emici bir unkapanı mafyasıdır.”