Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon dizilerine yönelik eleştirileri sonrası muhafazakar kesime hitap eden yeni dizi projeleri hayata geçirilmeye başlandı. Onlardan bir de Adnan Menderes’i anlatan 'Ben Onu Çok Sevdim' olacak.

TV yazarı Sina Koloğlu, Milliyet Cadde'deki köşesine bugün, 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinin yönetmeninin sözlerini taşıdı ve "muhafazakarlar bu diziye hazır mı" diye sordu...

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, Adnan Menderes'in hayatını konu alan 'Ben Onu Çok Sevdim' adlı dizinin yönetmeni Mehmet Bahadır Er'in sözlerini tartışmaya açtı.

DİZİ İDDİALI AMA MUHAFAZAKARLAR BUNA HAZIR MI?

Hayli iddialı konuşan Mehmet Bahadır Er "Biz 70 yıllık 100 yıllık bir proje yapma fikrindeyiz...” demişti. Yönetmenin büyük iddiasına rağmen Adnan Menderes'in muhafazakar kitleler ve iktidar açısından hassas bir isim olduğunu hatırlatan Milliyet yazarı, "Muhafazakâr kesimin tabuları var Menderes’le ilgili. Bunlara ne kadar dokunacak dizi? O yaşanmışlıklara ne kadar dürüst olabilecek?" diye sordu.

İşte Koloğlu'nu yazısındaki ilgili bölüm:

"100 YILLIK DİZİ ÇEKTİK

ATV ana haber bülteninde rastladım. Kanalın bu sene çok şey beklediği “Ben Onu Çok Sevdim” dizisinin yönetmeni Mehmet Bahadır Er ile bir kısa konuşma... Şöyle diyor Er; “Bir karakter draması yapıyoruz. Ölümünün ardından (Menderes yani) 50 yıl geçti. Şöyle düşünüyoruz biz yaptıktan sonra bir yirmi yıl kimse bir şey çekmez bu konuda. Biz 70 yıllık 100 yıllık bir proje yapma fikrindeyiz...”

“Biz çektik oldu bitti işi bitirdik” demek istemiyor tabii ki yönetmen (böyle düşünüyorsa o zaman başka!). “Böyle büyük işler riskli, reytingi garanti değil kimse girmez anlamında” dediğini düşünüyorum. Cumhuriyet tarihi siyaseti üzerine az iş yapılıyor.

SON 10 YILDA KAÇ DİZİ ÇIKAR?

Pana Film (ki bu diziyi çekenler) iki dönem dizisine daha imza atmışlardı TRT’de “Kurt Kanunu” ve “Yol Ayrımı”. Her şey bir yana böyle iki projeye el atmak bile takdir edilesi bir durum. Bu ülkenin yakın tarihi aslında dizi cenneti. Hani “entrikadan, aşktan, cinayetlerden, kararmış yaşamlardan, işkenceden, ölümlerden” beğen beğen dizi yap... Şu son 10 yılda yaşadıklarımızdan kaç dizi çıkar?

MENDERES DİZİSİ NE OLUR?

Bir kere seçilen oyuncular önemli; Mehmet Aslantuğ için yönetmen “doğru isim” diyor. Göreceğiz. Merak edilen Aynur Aydan. Bu ilişki nasıl verilecek? Ezber bozacak mı yoksa “kendi resmi hikayesi” mi anlatılacak? Ya da ezber ne kadar bozulacak? Tanıtım filmlerinden biri; “Ben Aynur Aydan. Adnan Menderes’in sevgilisi, dert ortağı, büyük aşkı, ya da metresi. Bunu söylemekten hiçbir zaman korkmadım. Bunu anlatmaya cesaretim var. Sizin anlamaya cesaretiniz var mı?”. Muhafazakâr kesimin tabuları var Menderes’le ilgili. Bunlara ne kadar dokunacak dizi? O yaşanmışlıklara ne kadar dürüst olabilecek? Anlatma ve anlama cesaretinin yanı sıra, “izlenme oranı” başarısı da diziyi bekliyor. Tartışmalarıyla gündemde olmasını istediğim izlenir bir dizi olmasını dilerim." (Gazeteciler.com)