2012 MTV Video Müzik Ödülleri, Los Angeles’ta sahiplerini buldu. Geceye, 3 dalda ödül kazanan İngiliz grup One Direction damgasını vurdu. “Yılın Videosu” ödülü Rihanna’ya gitti.

 

En iyi müzik kliplerinin ödüllendirildiği MTV Video Müzik Ödülleri (VMA 2012) Los Angeles kentindeki Staples Center'da düzenlenen geceyle 29'uncu kez sahiplerine verildi.

 


 

3 ÖDÜLLÜ GRUP

2012 MTV Video Müzik Ödülleri'nde gecenin bir başka kazananı Britanyalı grup One Direction oldu. 5 gençten kurulu grup, “What Makes You Beautiful” adlı şarkısının video klibiyle aralarında “En İyi Yeni Sanatçı”, “En İyi Pop Videosu” ve “En Çok Paylaşılan Video” kategorlerinin bulunduğu 3 dalda ödül kazandı. İlk kez, İngiltere’de yayınlanan yetenek yarışması “X Factor” ile 2010’da adını duyuran grup, ödül almak için sahneye her geldiğinde hayranlarının çılgın tezarühatlarıyla karşılandı.

 

 

COLDPLAY'A “EN İYİ ROCK” ÖDÜLÜ

Amerikalı kadın rap şarkıcısı Nicki Minaj “Starships” ile “En İyi Video Kadın Sanatçı”, Katy Perry “Wide Awake” ile “En İyi Sanat Yönetmenliği”, Coldplay “Paradise” ile “En İyi Rock Videosu” dallarında ödül alan isimler oldu. Rap şarkıcısı Drake “HVFR” ile “En İyi Hip Hop Video” ödülüne layık görülürken Beyonce de “Countdown” ile “En İyi Montaj” ödülünün sahibi oldu.

 

Gecede sahne alarak canlı performans sergileyen isimler arasında Rihanna'nın yanı sıra Grammy Ödüllü country şarkıcısı Taylor Swift, Alicia Keys ve Pink gibi isimler vardı.

 

Amerikan gençlik müzik kanalı MTV tarafından 1984’ten beri her yıl en iyi video klipleri ödüllendirilmek üzere verilen “Video Müzik Ödülleri”nde geçen yıl Katy Perry, aralarında “Yılın Videosu'nun” da olduğu 3 dalda ödül almıştı.

 

© Deutsche Welle Türkçe