Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kadın sanatçılarla kurduğu dayanışma ağıyla “İki Soluk Arası Dayanışma” sergisinin açılışını yaptı. Sanatçılar tarafından Mor Çatı’ya bağışlanan eserlerin satışa sunulduğu sergi 24 Mart’a kadar Zapata Moda’da açık kalacak. 

27 yıldır, şiddete maruz kalan kadınlara hukuksal, psikolojik ve sosyal destek vererek, kadına yönelik şiddetle mücadele eden Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yaklaşırken kadın sanatçılar ile bir dayanışma ağı kurdu. 

dihaber'de yer alan habere göre Mor Çatı, Kasım ayında küratör ve sanatçı Arzu Yayıntaş’ın desteğiyle, dayanışma sergisi için kadın sanatçılara çağrı yaptı ve bu çağrıya 30 kadın sanatçıdan yanıt geldi. Sanatçılardan kimisi Mor Çatı yararına orijinal işini bağışlarken kimisi de kartpostal satışı için eserinin kullanım hakkını verdi. 

KADINLARIN ELİNDEN 24 ESER 

Sanatçılar tarafından Mor Çatı’ya bağışlanan eserler sergilenip, satışa sunularak, “İki Soluk Arası Dayanışma” adıyla sergi açıldı. Zapata Moda’da izleyici ile buluşan serginin açılışı dün gerçekleşti.
24 Mart’a kadar açık olacak olan sergide, bağışlanan 24 eserin yanı sıra 20 eser de kartpostal formatında basılıp satışa sunuluyor. Kartpostallar sergi sonrasında Mor Çatı ürünleri arasında yer alarak Dayanışma Merkezi’nden satılmaya devam edecek.

Mor Çatı’ya destek olan sanatçılar ise şunlar: Arzu Yayıntaş, Ayşecan Kurtay, Azra Deniz Okyay, Balca Ergener, Beyza Boynudelik, CANAN, Çiğdem Yılmaz, Didem Ünlü, Elif Varol Ergen, Ekin Saçlıoğlu, Fulya Çetin, Gözde İlkin, Gülçin Aksoy, Güneş Terkol, H.Berrin Simavlıoğlu, Işıl Güleçyüz, Lara Ögel, Nalan Yırtmaç, Neriman Polat, Nurcan Gündoğan, Özgür Çimen, Özlem Şimşek, Peri Demirbaş, Sevil Tunaboylu, Şafak Şule Kemancı, Tuse Tamer, Ülgen Semerci, Yasemin Özcan, Yeşim Ağaoğlu, Zeyno Pekünlü.

‘MOR ÇATI’NIN KADIN KADINA GÖNÜLLÜLERİ ÖRGÜTLEME BİÇİMİ ÖNEMLİ’ 

Mor Çatı’nın uzun zamandır yaptığı işlerle çok önemsediği bir vakıf olduğunu söyleyen eseri sergilenen sanatçı Zeyno Pekünlü, “Benim için sadece hayatındaki şiddetten çıkmak isteyen kadınlara sağladıkları dayanışma ağları açısından değil, kadın kadına gönüllüleri örgütlemenin biçimleri açısından da çok önemli. Bu yüzden böyle bir taleple geldikleri zaman seve seve vermek istedim” dedi. 

‘ATAERKİL SİSTEME KARŞI OMUZ OMUZ VAROLACAĞIZ’ 

Sanatçı Balca Ergener de, “Kadın hareketin içinde de yer almaya çalışıyorum kadın sanatçılarla böyle bir projede yer almak Mor Çatı’ya da destek olmak istedim” dedi. Ergener, ayrıca 8 Mart dolayısıyla verdiği mesajında “Kadınlar sokağa” dedi.

Ülgen Semerci, kadın dayanışmasına inandığını dile getirerek, “Ataerkil sisteme ve faşizme karşı omuz omuza varolacağımızı düşünüyorum. 8 Mart’ta da hepimiz sokakta olacağız” dedi.