Zülfü Livaneli, Zuhan Olcay, Candan Erçetin, Mazlum Çimen, Doğan Duru, Demet Sağıroğlu, Birsen Tezer ve Hilmi Yarayıcı gibi isimlerin olduğu 30′a yakın sanatçı 2 Temmuz 1992′de Sivas’taki Madımak Oteli katliamında hayatını kaybeden şair Metin Altıok’un şiirlerinden oluşan ‘Ankâ: Metin Altıok Şiirlerinden Şarkılar’ adlı bir albüm hazırladılar. Albümde Şair Altıok’un kendi sesinden ‘Kor Düşseydi’ isimli şiiri de var.

Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok’un girişimiyle hayata geçirilen ve çalışmaları bir yıl süren albüm için 100’e yakın isim emek verdi.
Yapımcılığını Anadolu Müzik, dağıtımını ise DMC’nin üstlendiği albümde Metin Altıok’un ‘Kimliksiz Ölüler’ adlı şiirine Mirady’nin Kürtçe ve Kardeş Türküler’in ise Zazaca yaptığı besteler de bulunuyor.

Albümde 21 yeni bestenin yanı sıra, Fazıl Say’ın piyanosu eşliğinde Serenad Bağcan’ın seslendirdiği iki şarkı da yer alıyor.

Anadolu Müzik’in sahibi Cem Yılmaz albümle ilgili, “Bu süreci farklı kılan Metin Altıok şiirlerinin bestelenip albüm haline dönüşmesiydi. Birçok sanatçı dostumuzla yola koyulduk. Abartısız 100’ü aşkın gönül insanının emeğiyle bu süreci tamamladık. Haydi dostlar omuz omuza Metin Altıok şarkıları söylemeye” dedi.

Albümünle birlikte verilen kitapçıkta şarkı sözlerinin yanı sıra sanatçıların Metin Altıok’la ilgili yazdıkları da bulunuyor.
Albüme beste ve vokalleriyle yer alan sanatçılar şöyle:

Fazıl Say, Serenad Bağcan, Grup Gündoğarken, Ogün Sanlısoy, Zuhal Olcay, Kardeş Türküler, Vedat Sakman, Hilmi Yarayıcı, Yasemin Göksu, Senem Demircioğlu, Mehtap Meral, Orhan Alkaya, Muhteber Cihaner, Kumdan Kaleler, Çiğdem Erken, Umay Umay, Birsen Tezer, Sezen Aksu, Mirady, Demet Sağıroğlu, Güneş-Doğan Duru, Selim Tarım, Mazlum Çimen, Ersel Serdarlı, Güvenç Dağüstün, Nevzat Karakış, 3 Bas, Üç Anadolu, Murat Evgin, Kerem Doğrar, Cihan Sezer ve Zülfü Livaneli.