Lokman Kurucu’nun şiirden şarkılar müzik projesinin ilk albümü ''Nû'' yayınlandı.

Şair Lokman Kurucu’nun 2017 yılı içerisindeki ikinci çalışması “Nû”, şiirin hareket eden, ses çıkaran dinamizmine ifade olma itkisinin bir ürünü.

10 şiirin 10 şarkı halini aldığı albümdeki tüm besteler Lokman Kurucu’ya, düzenlemeler ise Mehmet Yöntem ve Cem Arslantunalı’ya ait.

Aynı zamanda kişisel bir şiir derlemesi niteliği taşıyan çalışmada bulunan bestelerin şairleri ise ülke şiirinin farklı köşelerini oluşturan Sunay Akın, Enver Ercan, Çayan Okuduci, Metin Cengiz, Ömer Faruk Hatipoğlu, Şeref Bilsel ve Altay Öktem.

Bu çokseslilik üzerine kurulan “Nû”, tercih edilen yalın sound’un albümün kimi dönemeçlerinde karşılaştığı farklı seslerle sivrilip zaman zaman agresifleşmesi, zaman zaman yumuşamasıyla dinamik bir sentez.

Şiir ve müziklerde ise kayıp, yıkım, ağıt ve özlem ile başkaldırı, birleşme ve masumiyetin dramatik çatışması var. Lokman Kurucu’nun teatral yorumculuğu da albümün bu dramatik yapısını destekliyor.

Lokman Kurucu, "Önce bir ses, sonra kendimi çağırmak için kullandığım bir isim; Nû! Çıktığım yollardan kendime dönme, kendimde kalma pişmanlığı. Ve bir gün bu pişmanlıkta toplanan şiirler notalara bölünüp Nû’yu benden kurtardılar. Nû, bu şiirlerden yaptığım şarkıların toplamı… Ve şimdi yol! Hoşça kal Nû'' diyor.

Kaynak: Demokrat Haber