Leyla Gencer Şan Yarışması'nın altı Avrupa ülkesinde yapılacak ön elemelerinde dünyanın her yerinden şancı kendini göstermeye çalışacak. Operanın yeryüzündeki mabedi Teatro alla Scala akademisinin işbirliğiyle İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen yarışma için başvurular açıldı.

 

Leyla Gencer Şan Yarışması'nın jürisine bu yıl Mirella Freni başkanlık edecek. Yarışma, farklı ülkelerden opera alanında uzman ve etkili üyelerden oluşan jürisi kadar, kariyerlerinde dünya çapında hızlı bir çıkış yakalayan finalistleriyle de adından övgüyle söz ettirmekte.


7. Leyla Gencer Şan Yarışması, Nisan ve Mayıs aylarında altı ülkede yapılacak ön elemeler ile başlıyor. İstanbul’daki ön elemeler 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Yarışmanın finali ise Eylül ayında İstanbul'da. 16 Eylül 2012 Pazar günü çeyrek finaller ile başlayacak maraton 20 Eylül Perşembe Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleşecek görkemli final gecesi ile son bulacak.

 

Leyla Gencer Şan Yarışması'nın birincisi 12.500 Euro, ikincisi 7.500 Euro ve üçüncüsü 3.500 Euro'luk nakit ödül kazanacak. Bu sene ilk kez verilen La Scala Tiyatrosu Akademisi Özel Ödülü bir finaliste üç aylık eğitim bursu sağlıyor. Özellikle Avrupa'dan pek çok menajer ve opera direktörünün takip ettiği, finallerine bizzat katıldığı yarışma, genç şancılara uluslararası sahnelerde çeşitli imkanları da beraberinde getiriyor.

 

Yarışma için son başvuru tarihi 16 Nisan 2012.

Demokrat Haber