Usta yönetmen Ken Loach, "Hayatımızı sürdürebilmek için devamlı aşağılanıyoruz, küçük düşürülüyoruz. Buna öfkelenmiyorsan, sen nasıl insansın?" dedi.

“Ben, Daniel Blake” adlı filmiyle 2016 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanan Britanyalı yönetmen Ken Loach, The Guardian gazetesine açıklamalarda buundu.

Loach, filme hazırlık amacıyla senaristiyle birlikte araştırma ve röportajlar yaptığı insan portrelerini anlattı.

Loach, bunlar arasında “buzdolabı bomboş, üç gündür aç olan genç bir adam”, “aşevlerinden yemek almaya utanan yaşlı bir kadın”, “vardiyasına sabah saat 5.30’da başlanacağı söylendiği için bir saat bekleyip, sonra kendisine ihtiyacı olmadığı söylenerek geri gönderilen bir kiralık işçi” olduğunu söyledi.

Usta yönetmen, duruma tepkisini ise şu sözlerle dile getirdi: “Hayatımızı sürdürebilmek için devamlı aşağılanıyoruz, küçük düşürülüyoruz. Buna öfkelenmiyorsan, sen nasıl insansın?”

KAPİTALİZM HİÇBİR ZAMAN İSTİKRARI SAĞLAMAYACAK’

“İnsanlar giderek daha çok farkına varıyorlar, dünya böyle sürüp gidemez. Artık bir şeyleri değiştirmek zorundayız” diyen Ken Loach, kapitalizmin toplumu düşürdüğü duruma ise şöyle dikkat çekti: “Her bir şirket, daha düşük fiyatlarla daha çok satış yapmaya çalışıyor. Dolayısıyla kâr azalıyor ve küresel ölçekte daha ucuz iç gücü tesis etmekten başka çıkar yol bulamıyorlar. Kapitalizm, bu basit nedenle hiçbir zaman istikrar sağlayamayacak.”

(Kaynak: Gazete Karınca)