Aralık ayından itibaren Başka Sinema seçkisi filmleri göstererek yola devam kararı alan ve Başka Sinemanın kataloglarında da yer verilmeye başlanan Kars Sinema Topluluğu 6 yıllık serüveni boyunca sömestr tatillerinde verdiği arayı bu sezonda vermeden yola devam kararı aldı.

Zeki Demirkubuz’un Bulantı, Tolga Karaçelik’in Sarmaşık, Asif Kapadia’nın Amy, Emin Alper’in katılımı ile Abluka ve Roy Andersson’un İnsanları Seyreden Güvercin adlı filmleri aralık ayında gösteren topluluk, ocak ayında da Özcan Alper’in Rüzgarın Hatıraları, Deniz Gamze Ergüven’in Mustang, Joshua Oppenheimer’in Sessizliğin Bakışı ve bu çarşamba da Emine Emel Balcı’nın Nefesim Kesilene Kadar adlı filmi gösterecek.

Nefesim Kesilene Kadar filmi Genç Yönetmen Emine Emel Balcı’nın ilk filmi olmasının yanı sıra gerek işlediği konusu ve oyunculuklar bakımından sinema eleştirmenleri tarafından 2015 yılının beğenilen yerli yapımları arasında gösterilmişti.

Kars Sinema Topluluğu şubat ayında da ara vermeden çarşamba gösterimlerini Kars seyircisi ile buluşturmaya devam edecek.

Mart ve nisan aylarında da seyircilerinin takip ettiği ve gösterilmesini istediği tamamı Kars’ta çekilmiş ve bir çok film festivalinde ödül almış Kar Korsanları başta olmak üzere bir çok filmi gösterecek.

Gösterimler her çarşamba 19.30 seansında Kars Şehir Sinemasında DCP’den yapılmakta olup, film sonrasında kalan seyircilerle yapılan değerlendirme kısmı ise en az cazip olarak değerlendiriliyor. Gösterimlere dair Kars Sinema Topluluğunun facebook sayfası www.facebook.com/karssinematoplulugu adlı sayfadan bilgi edinilebilir.

(Kaynak: EVRENSEL)