Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 21. Türk-Alman Film Festivali’nin açılış töreninde Kadir İnanır’a onur ödülü verildiği sırada, bir grup genç sahneye çıkıp pankart açarak “Kürdistan’a özgürlük” sloganı attı.

Sahneye çıkan Başkonsolos Yavuz Kül’ün konuşma yapacağı sırada ellerinde pankart olan bir grup sahneye çıkarak, “Kürdistan’a özgürlük” şeklinde slogan atmaya başladı.

Pankartın tamamını açmalarına izin verilmeyen gençler apar topar sahneden indirildi.


Festivalin Tafelhalle Nürnberg'de düzenlenen açılış galasında ödülünü Alman sinema sanatçısı Mario Adorf'un elinden alan Kadir İnanır, b
 “Dünyanın en güzel ülkesinden en güzel selam getirdim.Bizim barış kelimesini kullanmaktan başka hiçbir sorunumuz yok. Bunu çözeceğiz. Havalar ısınınca, yani denize rahatlıkla girildiği zaman mültecilerle ilgili büyük bir film yapacağım. Bu güzel ve onurlu ödül için teşekkür ediyorum” dedi.

Dünyada yaşanan sığınmacı sorununa da işaret eden İnanır, sığınmacıların durumunu beyaz perdeye taşımayı planladıklarını ifade etti.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ise sığınmacılara yönelik insani yaklaşımın yerini gün geçtikçe nefret tohumlarına bıraktığını söyledi.

Maly, ''Her geçen gün globalleşen dünyada yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor'' dedi.

Açılış galasında Haymatloz adlı film gösterilen festival, 13 Mart Pazar günü sona erecek.

Festivalin onur ödülü önceki yıllarda Şener Şen-Yavuz Turgul, Fatma Girik, Türkan Şoray, Tarık Akan, Zülfü Livaneli ve Hülya Koçyiğit'e verilmişti.