“Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” sloganıyla 11.kez perdelerini açan İşçi Filmleri Festivali Eskişehir’de başlıyor.

19-23 Kasım tarihlerinde Eskişehir halkıyla buluşacak olan festivalin açılış programı 19 Kasım’da saat 17.00’da Kanatlı AVM önünde Tepebaşı Belediyesi temizlik işçileri Eko-Show ritm grubu konseriyle başlayacak.

Yönetmen Emine Emel Balcı’nın ilk uzun metrajlı filmi “Nefesim Kesilene Kadar”ın açılış filmi olacağı program saat 18.00’dan itibaren Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde devam edecek.

20 Kasım’dan itibaren Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterimlerine devam edecek olan İFF, ayrıca Yenikent Kültür Dayanışma Derneği, Büyükdere Gençlik Merkezi, Odunpazarı Kent Konseyi, Adım Sanat Orhangazi Halk Merkezi, Büyükdere Halk Merkezi, Eskişehir Eğitim-sen, Emek Halk Merkezi, Adalar Sanat Atölyesi’nde gösterimler yapacaktır.
 
Film gösterimlerinin dışında festival kapsamında 21 Kasım’da Oyuncu Esmeray’ın “Cadının Bohçası” adlı oyunu da Adım Sanat’da izleyici ile buluşacak.
 
Festival süresince izleyici karşısına çıkacak bazı filmler;

Bilim-kurgu işçi filmi Ay/Moon, İsveç’ten ödüllü bir işçi film Ye,Uyu Öl…

1942 yılında içinde 769 yolcusu bulunan Struma gemisinin 9 hafta Sarayburnu açıklarında bekletildikten sonra Şile açıklarında batırılması ve bir kişinin kurtulmasının öyküsü Türkiye’de ilk defa gösterilecek olan Struma filmi…

İsveç’in Yılmaz Güney’i Bo Widerberg’den bir İşçi filmi Türkiye’de ilk defa gösterilecek

Sendikal mücadelede müziği ilk ve yaygın kullanan bir mücadele adamının kurmaca öyküsü Joe Hill filminde anlatılıyor. Bo Widerberg, Amerikan metal işçilerinin örgütlenmesi ve mücadelesini Joe Hill’in öyküsü ile birlikte dokunaklı bir şekilde işliyor.

Yeni kurmaca filmlerden Toz Bezi, Abluka, Nefesim Kesilene Kadar, Rüzgarın Hatıraları filmleri de festivalde gösterilecek filmler arasında