Iron Maiden'ın kurucusu ve basçısı Steve Harris, grubun internet sitesinde yaptığı açıklamada, uzun bir süredir multipl skleroz (MS) tedavisi gören Clive Burr'un ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Grubun solisti Bruce Dickinson ise Burr'un hastalığının en kötü günlerinde bile mizah duygusunu yitirmediğini ve umudunu hep koruduğunu söyledi.

Gruba 1979'da katılan Burr, grubun ilk üç albümü olan "Iron Maiden" (1980), "Killers" (1981) ve "The Number of the Beast"de (1982) çalmıştı.

1957 yılında Londra'da dünyaya gelen Burr, İron Maiden'a katılmadan önce Samson grubunun davulcusuydu.

1982'de Iron Maiden'dan ayrılan Burr'a 2001 yılında MS teşhisi konulmuştu.

Burr'un tedavi masraflarını karşılayabilmesi için Clive Burr Fonu'nu kuran Iron Maiden üyeleri, kimi zaman konut kredisini ödemekte güçlük çeken Burr için konserler düzenlemişti.

1975 yılında Harris tarafından kurulan ve dünyanın en önemli heavy metal gruplarından biri kabul edilen Iron Maiden, çıkardığı 15 albümle dünya çapında 100 milyon satışa ulaştı.

Son albümü "The Final Frontier"i 2010'da yayınlayan grup, halihazırda basta Harris, gitarda Dave Murray, Janick Gers ve Adrian Smith, vokalde Bruce Dickinson ve davulda Nicko McBrain'den oluşuyor.