İnternette sevimli kedi görüntülerini paylaşma merakı sonunda bir film festivaline dönüştürülerek tam bir kutlama haline getiriliyor.

 

İnternet Kedi Videosu Festivali, 30 Ağustos'ta ABD'nin Minneapolis eyaletinde düzenlenecek.

 

Festival, insanlara bir araya gelip eğlenceli zaman geçirme fırsatı yaratmayı hedefliyor.

 

Festivali düzenleyen Katie Czarniecki Hill, kedi videosu meraklılarının kliplerini 30 Temmuz'a kadar gönderebileceklerini bildirdi.

 

Hill, internette e-posta ya da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yayılan kedi videosu izleme merakını herkesin katılabileceği bir paylaşıma dönüştürmekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu söylüyor.

 

Hill, kendisinin de birçokları gibi boş zamanlarının büyük bölümünü 30 saniyelik son derece sevimli ve bazıları da gülünç kedi videolarını izlemeye vakfettiğini itiraf ediyor.

 

Kedi klipleri, internette dolaşanların çabucak erişebildikleri eğlenme olgusunun bir simgesi haline dönüştü.

 

Sanal ortamda hızla büyük izleyici toplayan video klipleri arasında başı "Klavye Kedisi" çekiyor. 1984'de yapılan kayıtta bir kedi klavye başında çeşitli melodileri çalarken izleniyor.

 

2007'de YouTube'a yüklenen klip şimdiye kadar 25 milyon kez izlendi. Görüntülerin binlerce remix'i yapıldı, söz konusu kedinin görüntüleri artık unutulmaz hale geldi ve hatta Klavye Kedisi'ni izleyenler bir özel site bile oluşturdu.

 

İnternette hızla yayılan video klipleri konusundaki bir uzman, BBC'ye yaptığı açıklamada kedi videolarının her zaman popüler olacağını vurguluyor.