Aralarında sanatçı Hikmet Akçiçek ve  şair İbrahim Karaca gibi isimlerin yer aldığı bir grup Hemşinli tarafından çıkarılan kültür dergisi GOR'un 7'nci sayısı okurla buluştu.

Derginin bu sayısında, Hemşin araştırmacısı Mahir Özkan ile İsmail Akyıldız gibi isimlerin yazıları öne çıkarken, sadece kadın yazarların yazılarından oluşan KA* isimli özel bir dosya da okuyucuyla buluştu. 
 
Virginia Woolf'a saygıyla…
 
KA* dosyasında Çoruh Üniversitesi'nden Emek Yıldırım, Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Özlem Şendeniz ile Hemşinli kadınlar Elif Altunkaya, Neşenur Altunkaya'nın yazıları yer alıyor. Yine Jinnews muhabiri Evrim Kepenek'in "Oce'ye ketim gelmiş" ve Birsen Aşık'ın Hemşinli sanatçı Ayşenur Kolivar ile yaptığı "Müzikli hikayeler" başlıklı söyleşi de bu sayıdaki yerini aldı.  

GOR Kadınları tarafından hazırlanan KA'da şöyle sesleniliyor: "Bu sayımızda, Hemşinli kadınlara özel bir alan ayırmak istedik. KA* adını verdiğimiz bu alanın kadın yazarlarının tamamı Hemşinli değil, ancak yazıya dökülen konuların tamamı Hemşin kadınına dokunuyor. Karadeniz'in dağlarını hatırlatan, yaz boyu yaylalarda dinlenilen  ve kente indiğinizde kulağınızdan gitmeyen tulum sesi eşliğinde,  Hopa'dan başlayan yazıların yolculuğunuza eşlik etmesini öneriyoruz. Ve son olarak, kadınlar da, Shakespeare gibi bir yazar olabilir, 'Yeter ki özgürlüğe alışalım, düşündüğümüzü aynen yazmaya cesaretimiz olsun' Virginia Woolf'a sonsuz saygıyla...  "
 
Derginin önsözünü yazan ve geçtiğimiz aylarda sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan araştırmacı Cemil Aksu'nun sayfası ise karartıldı ve "Düşünce Tutuklanamaz! Yayın Kurulu Üyemiz ve Yazarımız CEMİL AKSU'ya Özgürlük!" ifadelerine yer  verildi. 
 
Derginin yazarları, "Gor, okuma alışkanlığı olmayan bir toplum içerisinde yok olmaya yüz tutmuş bir dil ile yazılmış bir dergi olarak ayakta durmaya devam ediyor. Her şey Hemşince için ! Bu sayımız yine dolu dolu. Özellikle kadın dosyası birbirinden güzel yazılarla şekillendi" diyerek, derginin yayınlandığını sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.Dergiye, İstanbul, Ankara, İzmir ve Artvin'deki kitapevlerinden ulaşmak mümkün.

Kaynak: Jinnews.com.tr