Documentarist tarafından organize edilen "Hangi İnsan Hakları Film Festivali"nin bugün başlaması planlanan Diyarbakır ayağı valilik tarafından yasaklandı.

Documentarist tarafından İnsan Hakları Haftası kapsamında bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Hangi İnsan Hakları Film Festivali”nin Diyarbakır ayağı Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklandı.

İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi’nin (İHD) desteği ile Amed Şehir Tiyatrosu sahnesinde 15-16-17 Aralık tarihlerinde gösterimi yapılması planlanan filmlerin yasaklandığını İHD’ye bildiren polisler herhangi bir gerekçe göstermedi. 

Gösterimi planlanan filmler şöyle: Radyo Kobanê, Elif, Çimentonun Tadı, Coğrafyalar, Kaya, Dönüş, Hediye, Uçurumun Kıyısında Türkiye, Boğulduğum İçin Üzgünüm, Meryem, Bir şehrin KHK’sı. 

Bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen ve teması "Evimiz Nerede?" olan "Hangi İnsan Hakları Film Festivali"ni Documentarist organize ediyor. İstanbul, Diyarbakır ve Van’da sinemaseverlerle buluşması planlana 40’a yakın farklı temalarda film gösteriliyor. Dünyanın pek çok yerinden hak ihlali ve mücadeleleri konu alan filmlerin yanı sıra festivalde birçok güncel konu üzerine söyleşi ve formlar düzenleniyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı