Ressam Abdulkadir Avcı'nın "Rûyên Wunda - Kayıp Yüzler" adlı sergisi, İstanbul'un ardından, Hakkari'de de ziyaretçisiyle buluştu.

Daha önce İstanbul Maltepe'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'de sergilenen eserlere bu kez Hakkari Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Suriye ve Kürtler" konferansının ardından ziyaretçisini ağırladı.


Ressam Avcı, sergisine ilişkin olarak daha önce, "Binlerce yıl öncesine ait kemiklerin bulunuşunun antropolojik, arkeolojik ya da tarihsel bir değeri var; ya bundan üç ay beş ay önce Bitlis'te, Diyarbakır'da, Newala Qesaba'da çıkarılan insan kemiklerinin? Çok değil, bundan on-yirmi yıl öncesinde buralara gömülmüş bu kemiklerin nasıl bir değeri var?" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Sergisindeki 'kayıp yüzlerin' sadece gözlatında kaybedilenleri değil, aynı zamanda kayıp çocukları, eşcinsel cinayetlerinde katledilen yüzleri de temsil ettiğini belirten Avcı, amacının ise toplumsal hafızanın 'geçmiş ve şimdi' denklemini kurcalamak olduğunu ve Türkkiye'deki insan hakları ihlallerine dikakti çekmek olduğunu söylüyor.

Dün (12 Nisan) başlayan Kayıp Yüzler Sergisi, bugün de ziyaretçilerini bekliyor...