ANTAKYA - Kent merkezindeki Ulus Alanı’nda toplanan ve halay çekip sloganlar atan yaklaşık 20 kişilik grup adına konuşan Grup Yorum sanatçısı Cihan Keşkek, ülke genelinde yasal dergi büroları ve dernek binalarının, ’DHKP/C Operasyonu’ adı altında polis tarafından basıldığını söyledi. Bu operasyonlarda birçok kişinin gözaltına alındığını belirten Keşkek, "Antakya’da 13 Mayıs’ta ’Emperyalist Saldırılara Karşı Suriye Halklarıyla Dayanışma’ adlı düzenleyeceğimiz konserin organizasyonunu yapan arkadaşlarımızın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı ama Suriye halkları ile dayanışmamızı bu yöntemlerle engelleyemeyecekler" dedi.

 

’GRUP YORUM ’DAN KORKUYORLAR’

Grup Yorum’dan korkulduğunu, bu nedenle konserlerinin engellenmek istendiğini öne süren Keşkek, şöyle konuştu:

"Korkuyorlar, 55 binden 150 bine, 150 binden 350 bine kadar binlerce sesin bir araya gelmesinden, milyonları bir araya getirmemizden, hep bir ağızdan umudun türküsünü söylememizden korkuyorlar. Kendi kültürüne sahip çıkanlar, yaşatanlar kendi türkülerini söyleyen Anadolu halkları, zalimleri her zaman alaşağı etmiş ve onların saltanatlarını yıkmıştır. Bedrettinler, Baba İshaklar, Dadaloğlular, Köroğlular, Pir Sultanlar ve şimdi Grup Yorumlar bu bayrağı taşımaktadır. İstanbul, Adana, Hatay, Mersin, Konya, Kocaeli, Dersim, Sakarya, Erzincan, Eskişehir, Kütahya, Ankara ve Samsun’da birçok ev ve kurum basıldı, 100’ün üzerinde insan gözaltına alındı."

 

SURİYELİ KADIN TURİSTLER DE KATILDI

Antakya’daki gözaltıların, Suriye ile dayanışma amacıyla yapılacak konseri engellemeye yönelik olduğunu iddia eden Keşkek, " Grup Yorum olarak, Suriye halkına karşı saldırılara ’dur’ demek için bu konseri on binlerle yapacağız. Tüm halkımızı bu konsere katılmaya çağırıyoruz" diye konuştu. Eyleme, Suriye’den gelen kadın turistlerin de katılması dikkat çekti.