Ankara Sinema Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 18. kez yola çıkacak. Festival, 30 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşacak.

'Savaşla büyümek' temasıyla sinemaseverlerle buluşacak olan festival, 30 Kasım–6 Aralık arasında Ankara'da, 7-10 Aralık tarihleri arasında da Sinop'ta olacak.

DÜNYADA SİNEMASINDAN SEÇKİLER SUNULACAK

Evrenosoğlu, festivalde, dünyanın önemli festivallerinde gösterilen ve ilgi çeken filmlerden oluşan bir 'Dünya Sineması' seçkisini sunacaklarını söyledi.

Başkentteki gösterimler Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda ve Alman Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Alman Kültür Merkezi'ndeki gösterimler ise ücretsiz olacak.

FESTİVALDE SÜRPRİZ YÖNETMENLER VE İSİMLER DE OLACAK

Gösterilecek filmler arasında, Michael Haneke'nin 'Amour'u da var. Türkiye sinemasından ise 'Babamın Sesi', 'Zerre', 'Şimdiki Zaman' ve 'Lal Gece' gibi öne çıkan örnekler olacak.

Zeki Demirkubuz, Reis Çelik, Derviş Zaim, Yeşim Ustaoğlu, Bermin Söylemez, Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan ve Erdem Tepegöz de festivaldeki gösterimlerde seyirciyle buluşacak. Ayrıca Evrenosoğlu, Cannes ve Berlin Film festivallerinden de sürpriz yönetmenler ve isimlerin olacağını da belirtti.