İstanbul’un köklü fotoğraf kurumlarından Galata Fotoğrafhanesi, 10. yılını kutlamaya hazırlanırken çalışmalarını kesintiye uğramadan sürdürebilmek için bir destek kampanyası başlattı.

“Başka bir fotoğrafa yolculuk” mottosuyla 2004 yılından bu yana çok sayıda fotoğraf atölyeleri, sergiler, festivaller düzenleyen, fotoğraf dergi ve kitapları yayınlayan Galata Fotoğrafhanesi’nin katlanarak artan giderlerle baş edebilmesine katkıda bulunabilmek amacıyla başlatılan destek kampanyasında 60 kadar fotoğrafçının fotoğrafları www.gfdestek.com sitesinden satışa sunuldu.

Aralarında sanat dünyasında tanınmış fotoğrafçılarının yanı sıra amatörlerin ve öğrencilerin de bulunduğu 60’a yakın fotoğrafçının desteğiyle başlatılan kampanyada, galerilerde ya da sanat fuarlarında oldukça yüksek rakamlarla satılan orijinal baskı fotoğraflar herkes tarafından alınabilecek fiyatlarla satılıyor.

Galata bölgesinin, şehrin en önemli kültürel merkezlerinden biri haline gelmesinde önemli katkıları bulunan Galata Fotoğrafhanesi, bölgenin hızla değişen kimliğinden yoğun biçimde etkilenmiş durumda. Yükselen kiralar ve diğer giderler nedeniyle faaliyetlerin sürdürülmesinin giderek zorlaştığını belirten Galata Fotoğrafhanesi çalışanları kampanyanın kendilerine bir yandan moral, bir yandan da ekonomik olarak soluklanma şansı vereceğini söylüyor.

10. yaşını kutlayacağı 2014 yılında da faaliyetlerine Galata’da devam etmek için direnen Galata Fotoğrafhanesi’ne destek olmak amacıyla satışa çıkartılan fotoğrafların, baskı boyu ve baskı türüne bağlı olarak 60 TL ile 120 TL arasında değişen fiyatları var. Orijinal fotoğraflara sahip olmak ya da hediye etmek için önemli bir fırsat olan kampanyadaki fotoğrafları www.gfdestek.com sitesinde görmek ve satın almak mümkün.

2007 yılından itibaren Fotoğraf Vakfı’na da ev sahipliği yapan Galata Fotoğrafhanesi yurtiçi ve yurtdışından saygın fotoğrafçılarla fotoğraf eğitimleri veriyor, atölyeler gerçekleştiriyor. Belgesel Fotoğraf Platformu ve Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Kulübü’nü de içinde barındıran kuruluş çeşitli fotoğraf kitaplarının yanı sıra Fotoğraf Notları ve Fotoğrafsız dergilerini yayınlamıştı. Galata Fotoğrafhanesi halen internet üzerinde Ajans Tabloid Haber Sitesi’ni yayınlıyor ve Fotoğraf Notları Foto-röportaj Kitapları’nı yayınlamaya hazırlanıyor.

Serdar-ı Ekrem Caddesi, Hoca Ali Sokak, No: 15/A, Galata-Beyoğlu/İstanbulTelefon: 0212 243 71 87 www.galatafotografhanesi.com / www.fotografakademisi.org

DEMOKRAT HABER