Dünyada ‘Kemanı Ağlatan Adam’ olarak tanınan ünlü keman virtüözü Farid Farjad, İstanbul’a geliyor.

Farjad, Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında 28 Şubat’ta hayranlarıyla buluşacak.

“35 yıldır gurbetteyim ülkemin suyunu, toprağını eski sokaklarını, doğum yerimi özledim” diyen Farjad, nağmelerindeki hüznü yaşadıklarına bağlıyor.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Farid Farjad kendisine vatanını hatırlatan İstanbul’a geleceği için heyecanlı olduğunu da ifade ediyor.

28 Şubat akşamı saat 20:30’da İstanbul Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak olan Farjad, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade ederek;"Eğer bir gün bu dünyadan gidersem, burada gömülmek istiyorum. Kendimi bu topraklara, coğrafyaya daha yakın hissediyorum“ diyor. 

FARS MÜZİĞİNİN GELİŞİMİNDE BÜYÜK ÖNEME SAHİP

8 yaşından beri keman çalan Farid Farjad, 1966 yılında Tahran Müzik Konservatuarı’nda klasik müzik üzerine yüksek lisans yaptı. Daha sonra Tahran Senfoni Orkestrası’nda önemli görevler alan Farjad, Fars halk müziğinde çok derin bir birikime sahip oldu ve keman ile Klasik Batı Müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu. Dünyada 'Kemanı ağlatan adam' olarak tanınan Farid Farjad’ın Klasik Batı Müziği üzerindeki çalışmaları, Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahip. Şu anda dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farid Farjad, "An Roozha I", "An Roozha II", "An Roozha III", "An Roozha IV", "An Roozha V" olmak üzere beş albümlük bir albüm serisi yayımladı. Sanatçının eserleri ayrıca, "Golha Orkestrası" adlı kolektif bir albümde de yer aldı. (Milliyet)