15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi belli oldu. Charlie Kaufman ve Duke Johnson’ın stop-motion tekniğiyle çektikleri “Anomalisa”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi belli oldu. “Being John Malkovich”, “Adaptation”, “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” gibi pek çok modern klasiğin yazarı Charlie Kaufman ile televizyon tarihinin en sıradışı animasyon dizisi “Mary Shelley's Frankenhole”un yaratıcısı Duke Johnson’ın birlikte çektiği “Anomalisa”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

Esquire: “Yılın en insani filmi”Daily News’un “Rüzgâr Gibi Geçti’nin varoluşçu kukla film hali”, Variety’nin “Küçük bir mucize” sözleriyle övdüğü “Anomalisa”, hayatının sıkıcılığından bezmiş aile babası ve “Onlara Yardım Etmenize Nasıl Yardım Edebilirim?”in saygın yazarı Michael Stone’un karanlık, absürt ve sürreel yolculuğunu anlatıyor. Michael, müşteri hizmetleri profesyonelleri için bir kongrede konuşmak için gittiği Cincinnati’de kalacağı Fregoli Otel’de Akron hamurişleri satış temsilcisi Lisa ile tanışıyor ve çaresizliğinden olası bir kaçış olarak hayatının aşkına yelken açıyor.

VENEDİK JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ

“Anomalisa”da “herkesin sesi”ni Tom Noonan seslendirirken, Michael’a David Thewlis, Lisa’ya ise Jennifer Jason Leigh sesleriyle hayat veriyor. “Carol”, “Fargo”, “Being John Malkovich”, “In Bruges” gibi pek çok filmin müziğini yapmış Carter Burwell’ın etkileyici müzikleri de filmin hüznünü güçlendiriyor.

Kickstarter’da açılan kampanyada beklenilenin iki katı bağış toplayarak dikkatleri çeken ve Rosa Tran, Duke Johnson, Charlie Kaufman ve Dino Stamatopoulos’un yapımcılığını üstlendiği “Anomalisa”, iki yıl animasyon yapım süreci olmak üzere toplam üç yılda tamamlandı. Prömiyerini yaptığı Venedik’te Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film, Austin Fantastic Fest’te En İyi Yönetmen, San Diego, San Francisco, Indiana gibi pek çok eleştirmenler birliği tarafından da “Yılın Animasyonu” seçildi. “Anomalisa”nın adaylıkları arasında en dikkat çekeni ise, Lisa seslendirmesiyle Jennifer Jason Leigh’in Bağımsız Ruh Ödülleri’nde Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmesi oldu.

15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.