14. İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, kısa adıyla !f İstanbul'a başvurular başladı.

2014-2015 yapımı uzun, kurmaca belgesel ve kısa filmlerin kabul edileceği festival için son başvuru tarihi ise 28 Kasım.

Türkiye sinemasındaki değişen ve dönüşen bakışları keşfetmeyi amaçlayan festival, 12- 22 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Ankara ve İzmir’de de izleyicilerle buluşacak olan festival 26 Şubat- 1 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

Başvuruların ardından yapılacak değerlendirmeler sonucu belgesel ve kurmaca filmlerin gösterimi, !f İstanbul’un Türkiye’den ve Türkiye hakkında, yeni, bakışları değiştirebilecek filmleri bir araya getirdiği "Ev" bölümünde yer alacak.

Başvuran filmler arasından seçilen bir film ise, festivalin yarışma bölümü olan "Keş!f"te yarışacak. 2008 yılından beri. !f İstanbul’un dünyadan ve Türkiye’den genç yönetmenleri keşfettiği yarışmasında “yılın en ilham verici yönetmeni” seçilecek.



“Türkiye’den Kısalar” bölümüyse yönetmen ve yapımcıların yanı sıra kısa film izleyicilerinin önerileriyle hazırlanıyor. “Türkiye’den Kısalar” başvuruları için tür, konu, teknik ve süre gibi kısıtlamalar mevcut değil. Türkiyeli yönetmenlerin hareketli görüntüyle ürettikleri 2014 yapımı her yapım öneri olarak sunulabiliyor.

Bu öneriler arasından !f İstanbul’un tematik seçkiler halinde derleyerek programlayacağı “Türkiye’den Kısalar” seçkileri İstanbul, Ankara ve İzmir’de çeşitli festival sinemaları ve mekanlarında ücretsiz olarak izleyicilere sunulacak. İstanbul’da yapılacak gösterimlerde izleyicilerin seçeceği bir kısa film yönetmeniyse uluslararası bir festivale izleyici olarak katılmaya hak kazanacak.