İstanbul'da 15-25 Şubat 2018, Ankara ve İzmir’de 1-4 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali için film başvuruları başladı. 2017-2018 yapımı kurmaca uzun, belgesel ve kısa filmlerin kabul edileceği festival için son başvuru tarihi 1 Aralık Cuma günü olarak belirlendi. Başvurular, festivalin web sitesinden yapılacak.

Türkiye’den başvuracak kurmaca uzun filmler arasından bir film, Keş!f Uluslararası Yarışma’da jüri önüne çıkacak. !f İstanbul’un 11 yıl önce başlattığı, dünyadan ve Türkiye’den genç yetenekleri keşfettiği yarışmasına ilk ya da ikinci filmini çekmiş yönetmenler katılabilecek. Uluslararası jürinin “sinemada cesur hikaye anlatımı ve biçimsel arayış” kriterlerini gözeterek değerlendirdiği filmlerden birinin yönetmeni festivalin sonunda “Yılın En İlham Verici Yönetmeni” seçilecek ve 10 bin dolar değerindeki !f Keş!f Ödülü’nün sahibi olacak.

BELGESELLER YARIŞACAK

!f İstanbul’un “Türkiye’den Kısalar” bölümü ise yönetmen ve yapımcıların yanı sıra kısa film izleyicilerinin önerileriyle hazırlanacak. 

(Kaynak: Kültür Servisi)