Hakkında ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nde imzacı olarak yer aldığı için soruşturma açılan yapımcı ve yönetmen Ezel Akay, yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akay, “Biz sadece barış olsun ve şiddet dursun dedik. Devletin elinde şiddetin dışında araçlar olduğunu ve bunları kullanmasını talep ettik. Giderek saçma bir hale dönüşen bu durumdan kurtulmak için bazen diyorum ki, girelim 150 bin kişi içeri, tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık” dedi.

 ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin hazırladığı “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye “Barış İçin Sinemacılar” oluşumuyla destek veren 433 sinemacı hakkında “suçu ve suçluyu övmek” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
 
‘GİRELİM 150 BİN KİŞİ İÇERİ’
 
Kendilerine doğrudan bir soruşturma tebliği olmadığını ifade eden Akay, bağlı bulunduğu meslek örgütüne gelen bir tebligatla durumdan haberdar olduğunu söyledi.
 
İmza attıkları metinde hukuken suç unsuru olmadığını ifade eden Akay, “Biz sadece barış olsun ve şiddet dursun dedik. Devletin elinde şiddetin dışında araçlar olduğunu ve bunları kullanmasını talep ettik. Giderek saçma bir hale dönüşen bu durumdan kurtulmak için bazen diyorum ki, girelim 150 bin kişi içeri, tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık” şeklinde konuştu.
 
‘HUKUK İŞLERSE KORKULACAK BİR DURUM YOK’
 
Eğer hukuk işlerse korkulacak bir durum olmadığını söyleyen Akay, “Hakim ve savcılarda bütün iş bitiyor ve bu büyük bir sorumluluk. Osmanlı’da bir isyan başladığında hikaye anlatıcılarını alıp bir bağ evine kapatırlarmış. Olanların hikayesini anlatamasınlar diye. Demek ki bugün de sıra artık hikaye anlatıcılarına geldi” dedi.

(Kaynak: Sputnik)