Viyana’da yapılacak 60’ıncı Eurovision Şarkı Yarışması’na Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yıldönümü vesilesiyle ‘Genealogy’ (Soy Ağacı) isimli özel bir gösteriyle katılmaya hazırlanan Ermenistan, ‘Don’t Deny’ (İnkar etme) adlı şarkısını yayınladı.

Ermenistan adına yarışacak şarkıyı Ermenistan’dan ve 1915’te dünyanın dört bir yanına dağılmış Ermenilerden birer temsilci seslendiriyor. Ermenistan bu şarkıyla Eurovision’a dünyanın farklı yerlerindeki vatandaşlarıyla katılan ilk ülke oldu.

‘Don’t Deny’ şarkısının bestesi Ermeni kompozitör Armen Martirosyan’a, sözleri ise Inna Mkrtçıyan’a ait. Şarkının video klibiyse Ermeni yönetmen Aren Bayadyan tarafından çekilmiş.

Videoda, kalabalık bir ailenin farklı dönemlerde çektirdikleri aile fotoğraflarından, zamanla her üyenin birer birer eksildiği gözleniyor. Videonun sonlarında aile fotoğrafında dört boş sandalye kalırken, bu sandalyeleri de dünyadaki Ermenileri temsil eden ‘Genealogy’ ekibi dolduruyor.

Şarkının sözleri, “Kalplerimizi kandırmak için pek çok yol buluyoruz / Saklamak için bir dolu oyun oynuyoruz / Rüyalarını takip ettiğinde, içindeki tasaya teslim olduğunda / İnkar ettiğin tüm gölgelerle yüzleş” diye başlıyor.

Kaynak: DİKEN