Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü 2016 Seçici Kurul Başkanı Turgay Fişekçi ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sırma Köksal’ın konuştuğu basın toplantısında, 2016 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün Orhan Koçak’a verildiği açıklandı.

Erdal Öz Ödülü, Can Yayınları tarafından her yıl bir şair ya da yazara veriliyor. 2016 Erdal Öz Edebiyat ödülünü kazanan yazar, eleştirmen, çevirmen, editör ve yayıncı Orhan Koçak, Defter dergisinin ve Kanat Yayınları’nın kurucuları arasında yer alıyor.

Koçak, Virgül dergisinin de genel yayın yönetmenlerinden biri. Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, altı yıldır jüride bulunan ve 2016 komitesinin başkanlığını yürüten Turgay Fişekçi’yi uğurlayarak Cemil Kavukçu’yu selamlayacak.

2008 yılından bugüne kadar verilen ödül, Handan Börüteçene’nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciği ve 15.000 TL’den oluşuyor.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu, küçük İskender ve Orhan Pamuk’a verilmişti.

Orhan Koçak’ın yayınlan kitapları şöyle: İmgenin Halleri, Mithat Şen’in Resmine Doğru Üç Deneme (Metis Yayınları) Kopuk Zincir (Metis Yayınları) Modern Ve Ötesi; Elli Yılın Sanatına Kenar Notları, (İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları) Bahisleri Yükseltmek, “Turgut Uyar Şiirinde Kendini Yaratma Deneyimi” (Metis Yayınları)