İzmir’in Kiraz ilçesinde Eğitim-Sen temsilciliği tarafından Sağlık Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlemeyi düşündüğü Şair Şükrü Erbaş’ın katılacağı şiir dinletisine Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yasak getirildi.

Erkan Altuner’ın İleri haber’de yer alan haberine göre, getirilen yasağa herhangi bir gerekçe bulunamazken Eğitim-Sen tarafından etkinlik yeri değiştirilerek düğün salonu kiralandı.

Ancak etkinliğe birkaç gün kala düğün salonu sahibi tarafından yine herhangi bir gerekçe gösterilmeden etkinliğin yapılamayacağı açıklandı.

‘OTURARAK ŞİİR OKUSUN’

Son çare olarak Kiraz’da bulunan tek otel olan Koru Otel’e alınan etkinlik için İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ilginç bir kısıtlama getirildi.

Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmede Şair Şükrü Erbaş’ın şiirlerini ancak “oturarak” okuyabileceğini, dinleti esnasında oturduğu yerden ayağa kalkması ve şiirlerini ayakta okuması durumunda “Emniyet Güçleri” tarafından müdahalede bulunulacağı belirtildi.

Müdahale tehditleri nedeniyle Koru Otel yönetimi tarafından da “salon dolu” denilerek iptal edilen etkinlik 13 Ocak tarihinde Eğitim-Sen Ödemiş temsilciliği tarafından Ödemiş İlçesinde gerçekleştirildi.

AKŞAM YEMEĞİNDE NÖBET TUTTULAR

Etkinliği düzenleyenler ile Şükrü Erbaş’ın akşam yemek yediği yere de gelen Emniyet, şair masada da ayağa kalkarak şiir okuması durumunda müdahale edeceklerini söyledi.

Akşam yemek boyunca, şairin masasının yan tarafında polisler Erbaş’ın ayağa kalkmasını beklediler.