Emek Sineması'nın bulunduğu sokağa kadar düdük çalıp slogan atarak yürüyen kalabalık, protesto gösterisi için tasarlanmış biletleri yırttı.

 

Emek Bizim Platformu tarafından Emek Sineması'nın yıkılması için düzenlenen projeyi protesto etmek amacıyla bir organizasyon düzenlendi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin de destek verdiği etkinliğe sinema yazarları, sanatçılar, sinemaseverler katıldı.

"İkna olmuyoruz, biletinizi kesiyoruz!" adıyla düzenlenen yürüyüş saat 16.30'da Taksim Tramvay Durağı'ndan başladı. Çalınan müzik eşliğinde yapılan yürüyüşte eylemciler "Taksim projesini yaptırmayacağız", "Bırakın alkıştan yıkılsın" ve "Emekle sermaye uzlaşmayacak" yazılı pankart döviz taşıdı. Sık sık düdük de çalan göstericiler hep bir ağızdan "Emek bizim İstanbul bizim" şeklinde slogan attı.

 

Yarım saat süren yürüyüşün ardından Emek Sineması'nın bulunduğu Yeşilçam Sokağı'na gelen katılımcılar burada oturma eylemi yaptı. Bir eylemci tasarladıkları ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Levent Eyüpoğlu’nun yer aldığı "Fetih Beyoğlu Grand Pera 3D" isimli film afişini başka bir sinemanın tanıtım tabelasına astı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında "Yıl 2012 Beyoğlu tam bir sinema mezarlığına dönüşmüştür. Kapısı sokağa açılan toplumsal hafızayı taşıyan büyük salonların yerini alışveriş merkezlerinin içindeki salonlu, ticari sinemalar almıştır. Emek Sineması'nın bulunduğu yerde yenilenmediği herhangi bir projeye ikna olmayacağız" denildi.

 

Eylemciler daha sonra hep birlikte yine daha önceden tasarlanmış biletleri yırtıp yere attı.