Paris’te Bataclan konser salonundaki saldırı sırasında sahnede olan Eagles of Death Metal grubu, dün akşam bir basın açıklaması yaptı, tüm konserlerini iptal ettiğini duyurdu.

129 kişinin öldüğü Paris saldırılarında, Eagles of Death Metal konserinin olduğu Bataclan’da 89 kişi hayatını kaybetmişti. Grup elemanlarının hayatta olduğu açıklanmıştı.

Bianet’in yer verdiği habere göre, saldırıdan sonra ilk kez açıklama yapan Eagles of Death Metal, grup elemanlarının şu anda evlerinde ve güvende olduğunu ancak konserde yaşananları hala atlatmaya çalıştıklarını söylerken, planlanan tüm konserlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Grup, açıklamasını “Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM” (Yaşasın müzik, yaşasın özgürlük, yaşasın Fransa, yaşasın EODM) diyerek bitirdi.

Açıklama şöyle:

“Düşüncelerimiz ve kalbimiz kardeşimiz Nick Alexander, plak şirketimizden dostlarımız Thomas Ayad, Marie Mosser ve Manu Perez başta olmak üzere, tüm arkadaşlarımız, Paris konserine gelen fanlarımız ve onların arkadaşları, aileleri ve sevenleriyle.

“Kurbanların, fanların, ailelerin, Parisliler ve terörden etkilenen herkesin yasıyla dolu olsak da, yeni ailemizle, sevgi ve merhamet ortak hedefinde birleşmiş olmaktan ve birlikte durmaktan gurur duyuyoruz.

“Fransa polisine, FBI’a, ABD’ye, Fransa devlet birimlerine ve özellikle bu hayal bile edilemeyecek zorlukta, patlama anında elinden gelen en iyi şekilde birbirine yardım eden herkese teşekkür ediyoruz.

“Tüm EODM (Eagles of Death Metal) konserleri bir sonraki açıklamaya kadar iptal edilmiştir.

“(Fransızca) Yaşasın müzik, yaşasın özgürlük, yaşasın Fransa, yaşasın EODM.”