Dünya genelinde faaliyet gösteren “Değişim İçin 100 Bin Sanatçı” adlı organizasyonun işbirliği ile “Yüz Binlerce Sanatçı Yaratıcı Direnişin Sembolü 'Gezi Park’ için Sanatıyla Meydanlarda!” etkinliği başlatılıyor.

Bugün başlayan etkinlik, her hafta cumartesi günü dünyanın her yerinde devam etmek üzere tasarlanıyor. Etkinlik yapmaya karar veren sanatçılar, projelerini etkinlik koordinatörleri ile paylaştığında tüm etkinlik bilgileri ve etkinlik sonu görsellerinin projenin siteleri üzerinden paylaşılması planlanıyor. Etkinlik koordinatörleri ise Vedat Zar ve Derya Yüksek.

ÇAĞRI METNİ YAYINLANDI

Etkinlik için tüm sanatçılara çağrı metni yayınlandı. Çağrıda, Gezi Direnişi ve buna yönelik saldırılar hatırlatıldı. Sanatın bir direniş yöntemi olarak protestolarda yer aldığı belirtilen çağrıda, "Sema dansından baleye ve performans sanatlarına, müzikten edebiyata ve mizaha kadar pek çok sanat formu bir araya geliyor. Direniş sırasında ulusal medyaya uygulanan baskı ve sansür, sanatın insanla bağlantı kurmak için en iyi araç olduğunu bir kez daha gösteriyor" denildi.

‘MEYDANLARI VE SOKAKLARI SANATIMIZLA DOLDURALIM’

Metinde sanatçılara şu çağrılarda bulunuldu:

"Şimdi, dünya sanatçıları olarak tüm dünyadaki temel hak ve özgürlük ihlallerine, baskıcı yönetimlere, insan ve çevre pahasına yaşam alanlarının rant aracı haline getirilmesine karşı ayağa kalkma ve dur deme zamanı! Haydi meydanları ve sokakları kalplerimizle ve sanatımızla dolduralım. Bu hareketi dünya çapında bir karnavala dönüştürelim! Sanatımız ve yaratıcılığımızla halkın sesine kanal olalım! Değişimi yönlendirmek ve dünyanın yeni geleceğini biçimlendirmek için haydi meydana, haydi sanata!

Etkinlikler, www.100binsanatci.org ile www.100tpc.org web siteleri üzerinden takip edilebilir. (ANF)